LODGERS #14

31 maart - 24 juni 2018

Initiators: Sint-Lucas Antwerpen, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Culture Commons Quest Office (UAntwerpen)

Voor LODGERS ontvouwt ARIA activiteiten en presentaties die zowel de specificiteit als de brede waaier aan onderzoek demonstreren. Performances, lezingen, discussies en ‘publieke colleges’ worden tussen 31 maart en 24 juni gekaderd in een artistieke context die de veeleer ‘speculatieve wetenschapsbeoefening’ van kunstenaars belichten. Fictie en verbeelding zijn cruciale onderzoeksinstrumenten om de werkelijkheid te begrijpen. Onderzoek in de kunsten laat zien dat de werkelijkheid niet alleen kan worden onderzocht, maar dat deze ook met onderzoek wordt gemaakt. Kunst, fictie en verbeelding zijn alvast onmisbaar om naar de realiteit te kijken. Zonder fictie is er ook geen non-fictie, zonder kunst geen realiteit.   

Locatie: M HKA, zesde verdieping

Partners: LODGERS is een samenwerking tussen AIR Antwerpen en M HKA. Het LODGERS programma wordt gecureerd door Nav Haq, Senior Curator in het M HKA en Alan Quireyns, artistiek directeur bij AIR Antwerpen

Programma