16 oktober 2021, Het Bos Antwerpen

EU is een performance door Maya Mertens, Ewout Lehoucq en Julien Neirynck, gebaseerd op de experimentele novelle EU van Vincent Van Meenen waarin we de avonturen volgen van een hondje, een baas en een dogsitter. Macht en wederzijdse afhankelijkheid zijn de kernthema's. Ook vormt EU op zijn eigen idiosyncratische wijze een antwoord op de Ilias van Homeros.

De performance EU wordt gepresenteerd op de lancering van het boek EU tijdens de Antwerp Art Book Fair op 16 oktober 2021 om 20h in Het BOS, Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen.

EU is de eerste Nederlandstalige roman die uitgegeven wordt als NFT

Elk van de 500 unieke fysieke exemplaren is gelinkt aan een door de auteur persoonlijk gemunte NFT op de blockchain. Elk exemplaar is hierdoor resoluut uniek, en er is geen herdruk mogelijk.  

Wie een fysiek exemplaar te pakken krijgt, kan de bijbehorende NFT aanvragen door te mailen naar vincent.vanmeenen@ap.be

Deze publicatie maakt deel uit van het doctoraatsonderzoek '100 jaar surrealisme, met surrealistische creatiemethodes in dialoog' van Vincent Van Meenen. (ARIA/KCA/KAA) 

Het boek kost 12 euro en is te koop op de Antwerp Art Book Fair, na de performance in het BOS en via de Koninklijke Academie van Schone Kunsten Antwerpen.