Mantle of the Expert #4

29 & 30 augustus 2020

Tijdens een tweedaagse Summer School geven Bob Selderslaghs en Tim Taylor (UK) workshops aan teaching artists en aan leraren lager onderwijs.

Groep 1 - hoe kun je drama als leermiddel aanwenden in de klas?

voor leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs 
olv. Tim Taylor


Voertaal Engels, geen ervaring vereist. Tim Taylor, dé ambassadeur van MoE in het Verenigd Koninkrijk, voorziet een boeiend programma waarin ruimte is om te leren, te exploreren en te reflecteren.

Groep 2 - hoe kan Mantle of the Expert het artistiek proces en product van je leerlingen verrijken?

voor leerkrachten woordkunst-drama uit het (deeltijds) kunstonderwijs 
olv. Bob Selderslaghs


Voertaal Nederlands, vereist enige ervaring met drama. Bob Selderslaghs, dé ambassadeur van MoE in Vlaanderen, voorziet een boeiend programma waarin ruimte is om te leren, te exploreren en te reflecteren.

Maximum 20 deelnemers per groep maken uitgebreid kennis met verschillende aspecten en toepassingsmogelijkheden van Mantle of the Expert (MoE), een methodiek die drama en onderzoek gebruikt om imaginaire contexten te creëren in functie van geïntegreerd leren. Bij deze aanpak werken leerkrachten samen met hun leerlingen om fictieve settings te creëren die gebruikt worden om kennis, vaardigheden en inzichten te ontwikkelen in verschillende leergebieden. De klasgroep wordt daarbij in het centrum van het leerproces geplaatst.

Deze Summer School MoE#4 kadert in het doctoraatsonderzoek ‘MoE 2.0 – van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie’ dat Bob Selderslaghs voert aan het Koninklijk Conservatorium en de UAntwerpen. Meer info over over de methodiek, de docenten & hun publicatie “Mantle of the Expert. Een handleiding voor beginners. Drama als leermiddel in het lager onderwijs” (Garant, 2018) vind je op mantleoftheexpert.be

Locatie

deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen, lokaal 432

Inschrijven

Via deSingel