Mantle of the Expert #4

Online sessions - 29 augustus 2020

Op zaterdag 29 augustus 2020 organiseren het Koninklijk Conservatorium van de AP Hogeschool Antwerpen en de Internationale Kunstcampus deSingel een online Summer School en boekpresentatie voor:

  • leerkrachten lager onderwijs en professionele bachelorstudenten lager onderwijs
  • leerkrachten woordkunst-drama uit het (deeltijds) kunstonderwijs 
  • kunsteducatieve medewerkers

ONLINE SESSIE 1 – Mantle of the Expert for beginners olv. Tim Taylor
10 > 11.30 uur

Tim Taylor, dé ambassadeur van MoE in het Verenigd Koninkrijk, laat je kennismaken met deze unieke benadering van leren en onderwijzen waarbij drama wordt ingezet om het curriculum op een zinvolle en meeslepende manier aan te brengen.

ONLINE SESSIE 2 – Mantle of the Expert en drama olv. Bob Selderslaghs
13 > 14.30 uur 

Voertaal Nederlands, vereist enige ervaring met drama. 

Bob Selderslaghs, dé ambassadeur van MoE in Vlaanderen, belicht hoe MoE het artistiek proces en product van je leerlingen kan verrijken.

De deelnemers maken uitgebreid kennis met verschillende aspecten en toepassingsmogelijkheden van Mantle of the Expert (MoE), een methodiek die drama en onderzoek gebruikt om imaginaire contexten te creëren in functie van geïntegreerd leren. Bij deze aanpak werken leerkrachten samen met hun leerlingen om fictieve settings te creëren die gebruikt worden om kennis, vaardigheden en inzichten te ontwikkelen in verschillende leergebieden. De klasgroep wordt daarbij in het centrum van het leerproces geplaatst.

EXTRA: boekpresentatie

Aansluitend vindt ook de livestream boekpresentatie - Het ABC van Mantle of the Expert. Inspiratiegids voor elke dramadocent:
plaats!
17 > 18 uur  
olv. Bob Selderslaghs, i.s.m. Uitgeverij Boeklyn en ARIA


Deze Summer School MoE#4 kadert in het doctoraatsonderzoek ‘MoE 2.0 – van verbeeldend onderzoek tot artistiek product in kunsteducatie’ dat Bob Selderslaghs voert aan het Koninklijk Conservatorium en de UAntwerpen. Meer info over over de methodiek, de docenten & hun publicatie “Mantle of the Expert. Een handleiding voor beginners. Drama als leermiddel in het lager onderwijs” (Garant, 2018) vind je op mantleoftheexpert.be

Inschrijven

Online sessies (25 euro)

Boekpresentatie (gratis)