Jong CHA is een onderdeel van het Centrum voor Huisartsgeneeskunde UA dat bestaat uit recent afgestudeerde huisartsen met interesse voor medisch onderwijs: een pool van 10-20 huisartsen of laatste jaars HAIO’s die mee kunnen ingeschakeld worden in de lessen.

Jong CHA wil een kweekvijver worden voor huisartsen met talent voor onderwijs. Zij wil de equipe van vaste lesgevers van het CHA ondersteuning bieden door lessen te volgen en feedback te geven en door zelfstandig lessen te geven. Door jonge huisartsen mee te betrekken in onze onderwijsmodules kan ook de zichtbaarheid van het CHA in het huisartsenlandschap en de aantrekkelijkheid van ons beroep als huisarts bij de studenten vergroten.

In de toekomst overwegen wij om sommige leden van jong CHA te laten deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek en/of maatschappelijke dienstverlening.

Voor meer info, kan je contact opnemen met dr. Werner Van Peer

Hier kan je het interview lezen met Annemarieke Wiggers in Medisfeer. Annemarieke Wiggers is één van onze jong-CHA-ers en auteur van het boek 'Er is toch niks mis, dokter?'.