Sfeerfoto's


Filmforum Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen Universiteit Antwerpen

Filmforum van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen is geïnspireerd door Elaine Powley’s ‘The Arts in Medical Education’ en wordt georganiseerd door de Vakgroep Eerstelijns- en Interdisciplinaire Zorg. Het was oorspronkelijk bedoeld voor alle studenten geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en hun docenten, maar nu worden ook alle andere studenten van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen uitgenodigd. Concreet worden speelfilms als medium gebruikt om relevante thema’s aan te snijden voor hun academische opleiding alsook om verbindingen te maken tussen de verschillende (cohorten) studenten en hun docenten.

Elke integrale vertoning van een speelfilm wordt kort ingeleid door een expert, bij voorkeur van de Universiteit Antwerpen, maar niet noodzakelijk. De vertoningen worden in overleg met de studenten kort na de lessen gepland op donderdagavond. Na elke vertoning is er ruimte voor debat en worden een hapje en drankje voorzien.

We mikken op drie vertoningen per academiejaar en een programma waarbij studenten gedurende zes jaar telkens andere thema’s en films zullen kunnen ervaren. De vertoningen gaan door op de Campus Drie Eiken in gebouw Q in de Aula Fernand Nedée of de promotiezaal. Voor elke filmvertoning worden de vertoningsrechten en –vergoedingen, inclusief auteursrechten aan Sabam, geregeld via Bevrijdingsfilms

Contact

Coenen Samuel Tel. 03 265 25 25
samuel.coenen@uantwerpen.be