Project 1733

Project 1733Onderzoek naar de werking van medische hulp en het nummer 1733 in Leuven en Tienen

Van 21 tot 28 oktober nemen de spoedafdeling van RZ Heilig Hart Tienen, huisartsenpraktijk Houtemveld en de huisartsenwachtpost Tienen en omgeving deel aan een onderzoek naar 1733, het nummer dat patiënten met onplanbare klachten naar de juiste hulpverlening kan verwijzen.

Van 7 tot 14 november is het de beurt aan de spoedafdelingen van UZ Leuven en RZ Heilig Hart Leuven, huisartsenpraktijk Van ’t Sestich en huisartsenwachtpost Oost-Brabant.

Tijdens deze periodes zullen jobstudenten aanwezig zijn op de verschillende locaties om patiënten met onplanbare klachten te bevragen. Vervolgens bellen zij samen met de patiënt of diens begeleider het nummer 1733 voor een inschatting van de klacht van de patiënt. De arts ter plaatse behandelt daarna de patiënt. Aan het einde van het consult zal de behandelende arts nog enkele korte vragen beantwoorden op het formulier dat de patiënt zal meebrengen naar de consultatie.

Voor meer informatie kan u terecht bij de medewerkers van het onderzoek op de verschillende locaties of bij Hanne Claessens op hanne.claessens@uantwerpen.be

Dit project is een samenwerking tussen: Universiteit Antwerpen, Werkgroep 1733, Hulpcentrale 112 Vlaams-Brabant, FOD Volksgezondheid, Huisartsenwachtpost Oost-Brabant, UZ Leuven, RZ Heilig Hart Leuven, Wachtpost Tienen en omgeving, HAZOH, RZ Heilig Hart Tienen.

 

foto