Wat hebben auto's, sterren en algen gemeen? Slotevent van (i)STEM@school

Op 28 mei 2018 vindt het slotevent van STEM@School plaats.

• Prof. Alfred Hall is present als gastspreker en geeft zijn reflecties mee over de status, vooruitzichten, en onderzoeksagenda voor geïntegreerde STEM.
  • Prof. Wim Dehaene beantwoordt een aantal centrale vragen over het project, en blikt daarbij ook terug op de afgelopen vier jaar STEM@School.

In de namiddag is er een keuzeronde voorzien waarbij deelnemers kunnen kiezen voor...

• een uiteenzetting over de leermodules van geïntegreerde STEM (zelfrijdend wagentje door de groene golf + passief huis), of
  • een voorstelling over de leereffecten van een geïntegreerde STEM-didactiek.

Na deze keuzeronde kunnen deelnemers speeddaten met onderzoekers, directies, en leerkrachten die het materiaal ontwikkeld en geïmplementeerd hebben.

Vervolgens is er opnieuw een keuzeronde voorzien:

• een eerste presentatie gaat in op de leermodule ‘sterrenkunde als een gateway science naar STEM(@School)’, en
  • een tweede presentatie belicht de onderzoeksresultaten over de rol van de leerkracht in het STEM-onderwijs.

De studiedag gaat door in de gebouwen van KU Leuven in de Parkstraat 51 te Leuven. Deelname aan deze studiedag kost €46. Drank, broodjesmaaltijd en digitale syllabus zijn inbegrepen in de prijs.

Een uitgebreid programma en de online inschrijving zijn terug te vinden via deze link.