Over Jasmien

Jasmien is een ruimte-beschouwer, -bedenker en -gebruiker wonend in Antwerpen. In 2008 studeerde ze af als interieurvormgever in Mechelen. Al werkend werd ze geprikkeld door de evolutie en vormgeving van stad, waarop ze besloot de opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning te volgen aan de Universiteit Antwerpen. Tijdens deze studies deed ze een vrijwillige stage in Toronto, meteen een eerste werkervaring als ruimtelijk planner. Met haar Kempische roots heeft ze een grote belangstelling voor de verschillende gebruikers van de open ruimte: landbouw, water, natuur, recreatie,…  Dit vertaalde zich in haar masterproef ‘Kempisch Landbouw Landschap’ (nominatie VRP-afstudeerprijs). Ook tijdens haar doctoraat doet ze onderzoek naar deze verschillende functies.   

Voor haar zijn ongeplande ruimtes vs. geplande onruimtes of stedenbouwkundige fouten intrigerend: dié plekken waar de realiteit de verbeelding inhaalde. 

Bezoek de persoonlijke pagina's van Jasmien Smets

Favoriete stad

Porto. – een stad met potentie. 
Porto balanceert wispelturig tussen schoonheid en verval. Veel desolate plekken tonen onverbloemd de impact van de economische crisis die nog niet werd overwonnen. Nét die verloedering neemt een loopje met je fantasie naar potentieel prachtige plekken. De combinatie met kleine, creatieve ondernemingen en een horeca die trouw blijft aan lokale producten geven de stad een bijzonder en authentiek karakter.