Over Marleen

Marleen Goethals is wetenschappelijk medewerker en ontwerpstudiobegeleider aan de Master Stedenbouwkunde en Ruimtelijke Planning van de Universiteit Antwerpen. Tot 2013 werkte ze als ontwerper aan landschaps- en stadsprojecten voor verschillende ontwerpbureaus. Ze werkte ook als coach van stadsvernieuwingsprojecten in het kader van het Vlaams Stedenbeleid.
Ze voert onderzoek naar mogelijke rollen voor ontwerpers in co-evolutionaire planningsprocessen en naar sociaal-inclusieve stadsproductie.

Bezoek de persoonlijke pagina's van Marleen Goethals

Favoriete plek in de stad

Het Cultureel Ontmoetingscentrum NOVA in Kiel Antwerpen was de uitvalsbasis  van het team waar ik deel van uitmaakte tijdens het ontwerpend onderzoek voor de Overkapping van de Ring (september ’17-mei ’18). Dit modernistisch scandinavisch aandoend gebouw tegenover de Kielblokken van Braem is één van de meest genereuze publieke ontmoetingsplekken van de stad. De zalen en de foyer worden er dagelijks gebruikt door een keur aan sociale groepen van Antwerpenaren met Belgische en vreemde origines. Het beheer is in handen van een multicultureel team van medewerkers geholpen door toegewijde vrijwilligers