Over Nina

Nina behaalde een master in Stedenbouw en Ruimtelijke Planning (2018) en Interieurarchitectuur (2015) aan de Universiteit Antwerpen. Sinds 2019 werkte ze aan verschillende onderzoeksprojecten in opdracht van Vlaamse (Departement Omgeving, MOW, Vlaams Bouwmeester) of lokale overheden (stad Antwerpen). Momenteel werkt ze als onderzoeker voor de Design Sciences Hub, onder meer aan een project over de mobiliteits-'capabilities' van bewoners in Linkeroever, Antwerpen.


Naast onderzoeker was Nina van 2018 tot 2021 projectmanager van Erasmus+-partnerschappen tussen Europese, Latijns-Amerikaanse en Caraïbische hoger onderwijs instellingen, gericht op innovatie in onderwijs voor duurzame (stedelijke) ontwikkeling. Ze coördineerde ook de International Design Workshop week in 2022 waarbij gastdocenten worden uitgenodigd om een interdisciplinaire workshop te organiseren voor de masterstudenten van de Faculteit Ontwerpwetenschappen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. 

​Bezoek de persoonlijke pagina's van Nina De Jonghe

Favoriete stad

Barcelona: omringd door zowel zee als bergen, met levendige parken en pleinen, een uitgebreid aanbod aan musea, verschillende inspirerende buurten die uitnodigen tot ronddwalen…En Gaudi!