Over Nina

Nina behaalde een master in Stedenbouw en Ruimtelijke Planning (2018) en Interieurarchitectuur (2015) aan de faculteit Ontwerpwetenschappen, Universiteit Antwerpen. Ze studeerde af in het kader van de masterproefstudio ISTT (International Studio: Territories in Transition) met een sociaal-ruimtelijk onderzoek over de rol van een marktplaats versus een winkelcentrum als ontmoetingsplaats in Managua, Nicaragua.

Sinds 2019 werkt ze binnen de onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling mee aan projecten in opdracht van de Vlaamse overheid zoals een onderzoek naar een nieuwe Vlaamse wegencategorisering en een studie over de omgevingsimpact van economische deelsystemen en producten-als-dienst.
Daarnaast assisteert ze sinds 2018 bij het projectmanagement van twee Erasmus+ projecten (Citylab LA & Citylab CAR: over vernieuwende onderwijsmethoden voor duurzame stedelijke ontwikkeling in Latijns-Amerika en de Caraïben).

Bezoek de persoonlijke pagina's van Nina De Jonghe

Favoriete stad

Barcelona: omringd door zowel zee als bergen; met levendige parken en pleinen; een breed aanbod aan musea; verschillende buurten die uitnodigen tot ronddwalen… En Gaudi!