Over Raf

Raf is urbanist en PhD-onderzoeker bij de Onderzoeksgroep voor Stadsontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen. Hij behaalde voorheen een Master in de Stedenbouw en Ruimtelijke Planning en een Master in de Industriële Wetenschappen Bouwkunde. Zijn doctoraatsonderzoek focust op een fotografische analyse van de stad en op de juxtapositie van visuele data in een fotografisch narratief (i.e. visuele dialectiek), voor het uitwerken van (her)ontwerpstrategieën voor ‘netwerk lacunes’, als onderdeel van de stedelijke netwerkruimte.

In 2017 werd zijn onderzoeksvoorstel ‘Herbestemming van ondergrondse centrumparkings’ bekroond met het BWMSTR Label 2017-18 door de Vlaams Bouwmeester. De afgelopen drie academiejaren begeleidde Raf ook samen met Maarten Van Acker het opleidingsonderdeel Onderzoek aan de Masteropleiding Architectuur aan de Universiteit Antwerpen.

Bezoek de persoonlijke pagina's van Raf Ilsbroekx

Favoriete (plek in de) stad

Onderweg! Als fervent fietsreiziger door Europa maakte recent het ontdekken van Hermann Herter’s tramstation Bellevue-Rondell in Zürich een bijzondere indruk, hoewel slechts een bescheiden paviljoen. Ook het fietsen naar Walfriedhof, de begraafplaats van Ernst Ludwig Kirchner in Davos, bleek een waar feest voor de zintuigen. Of als het iets absurder mag, komt ‘Tativille’ wel in aanmerking!