Over Sigrid

Sigrid Heirman (°1981) is architect ruimtelijk planner. Op de Universiteit Antwerpen is ze aangesteld als doctoraatsonderzoeker met als werktitel ‘waarom wordt niet duurzaam grondgebruik bestendigd?’ met als case publieke huisvesting in Paramaribo, Suriname. In het verleden gaf ze les binnen de opleiding stedenbouw en ruimtelijke planning en participeerde ze aan internationale onderwijsondersteunende projecten. Heden focust ze zich op de afronding van haar doctoraat en is ze naast haar aanstelling binnen de universiteit ook diensthoofd woonregie van de stad Antwerpen. Hierdoor combineert ze academische inzichten met praktijkervaring.

Ze is geïnteresseerd in strategische ruimtelijke planning, beleidsimplementatie, institutionele veranderingen en woonbeleid. Haar belangrijkste onderzoeksveld is Suriname met een regionale blik naar de Caraïben.

Favoriete plek in de stad

De Waterkant in Paramaribo is mijn favoriete stedelijke plek. Ik ontdekte deze publieke ruimte langs de Suriname rivier als student. Ik zag er in de vroege uurtjes de mooiste zonsopgangen, die de stad doen baden in de roze tropische ochtendzon. Tevens is het ook de plek waar mijn man en ik besliste om ons gezin uit te breiden.