Over Sigrid

Sigrid is jurist, zij promoveerde aan de Universiteit Antwerpen op een rechtsvergelijkend onderwijsrechtelijk thema (België – Verenigde Staten). Tussen 2010 en 2012 werkte zij als gedetacheerd senior beleidsmedewerker/jurist voor de Nederlands - Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in Den Haag. Sindsdien is zij verbonden aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen waar zij de juridische bijdrage verzorgt.

In 2014 richtte zij samen met haar collega Esther van Zimmeren (Prof. dr., Faculteit Rechten, Onderzoeksgroep Governance & Law) het “Metropolitan Legal Lab” (MLL) op. MLL is een open en interdisciplinair onderzoeksforum tussen de faculteiten Ontwerpwetenschappen en Rechten aan de Universiteit Antwerpen, gericht op innovatieve juridische vraagstukken rond stadsontwikkeling in een grootstedelijke context.

Bezoek de persoonlijke pagina's van Sigrid Pauwels

Favoriete plek in de stad

Mijn favoriete plek is de “Stadswaag” (Antwerpen). Het is een pleintje in de historische binnenstad dat de universiteitsbuurt en het “Schipperskwartier” verbindt.  Oude en nieuwe Antwerpenaren leven hier samen, het plein fungeert als “gemeenschappelijke tuin”; autoverkeer wordt er spontaan ontmoedigd. Het is waar ik woon en werk, mijn zoon heb leren fietsen en tijd doorbreng met buren en vrienden.

Artikels

Laat een intendant de politiek helpen met onpopulaire klimaatmaatregelen