Over Thomas

Thomas Machiels behaalde in 2016 een master geschiedenis aan de Universiteit Antwerpen. Vanuit zijn interesse in de stad van vroeger en nu zette hij zijn studies verder en in juni 2018 behaalde hij aan de Universiteit Antwerpen zijn master stedenbouw en ruimtelijke planning. Het laatste semester van zijn masteropleiding werkte hij af in Hong Kong, aan de ‘City University of Hong Kong’, waar hij ook zijn masterproef schreef over smart card gebruik in (publieke) transportsystemen.

Sinds oktober 2018 is Thomas verbonden aan de onderzoeksgroep stadsontwikkeling. In zijn doctoraat onderzoekt hij de toepassingsmogelijkheden van de ‘Real Option Theory’ om met flexibiliteit en onzekerheden om te gaan in megaprojecten, met de Oosterweelverbinding in Antwerpen als centrale case.

Bezoek de persoonlijke pagina's van Tomas Machiels

Favoriete stad

Hong Kong - Een stad met twee gezichten, Waar east meets west, waar ruimte schaars is en elke vierkante meter telt, waar tijd nooit stilstaat. Van de ongeziene drukte tussen de skyscrapers tot de stilte van de prachtige natuur daarbuiten, achter elke hoek een nieuwe ontdekking. Meer dan ooit het strijdtoneel van spanningen tussen de zelfverklaarde autonomie en de groeiende grip van China.