Projecten in de bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap

De bibliotheek van het Ruusbroecgenootschap is niet alleen een bibliotheek die boeken verzamelt en uitleent. Het is ook een centrum van vele andere activiteiten. Enkele van de belangrijkste projecten in de bibliotheek worden hier toegelicht.

Projecten in beeld


Passie voor meditatie

Aan de hand van bronnen uit de collectie van het Ruusbroecgenootschap heeft stagiaire Lisa De Smedt (UGent) tijdens haar stage (voorjaar 2018) het geïllustreerde artikel Passie voor meditatie (pdf - 2 Mb) geschreven.

Stukjes hemel op aarde

Aan de hand van bronnen uit de collectie van het Ruusbroecgenootschap heeft stagiaire Leen Van Hirtum (UAntwerpen) tijdens haar stage (voorjaar 2017) de webtentoonstelling Stukjes hemel op aarde gemaakt.

Structurele impressies

Aan de hand van bronnen uit de collectie van het Ruusbroecgenootschap heeft stagiaire Lies Verbaere (UGent) tijdens haar stage (oktober-december 2016) de folder Structurele impressies (pdf - 7 Mb) gemaakt.

Herinneringen aan Groenendaal

Aan de hand van bronnen uit de collectie van het Ruusbroecgenootschap heeft stagiaire Kara Verboven (UGent) tijdens haar stage (februari-april 2016) de webtentoonstelling Herinneringen aan Groenendaal gemaakt.