Lezing Ronnie Hsia (7 maart 2019)

Religieuze vertaling: de Imagines Evangelicae van Hieronymus Nadal S.J. (Antwerpen 1593) en hun verwerking in China (1634)  door Giulio Aleni S.J.

Het Departement Geschiedenis van de Universiteit Antwerpen en het Ruusbroecgenootschap nodigen u uit op een lezing van prof. dr. Ronnie Po-chia Hsia.

De gravures van het atelier Wierix over het leven van Christus, bedoeld als verbeeldingen voor de lezing van de evangeliae van Jerome Nadal S.J. , verschenen in een 'vertaling' in het Chinees gemaakt door de Italiaanse jezuïet Giulio Aleni. Hoe zijn de woorden en beelden vertaald? Hoe was de christelijke boodschap overtuigend gemaakt in een medium bedoeld voor de Chinese maatschappij van de vroege 17de eeuw? Deze lezing geeft een voorbeeld van het bekeringsproces in het China van de Ming dynastie.

Ronnie Po-chia Hsia is als Edwin Erle Sparks Professor verbonden aan het Department of History and Religious Studies aan Pennsylvania State University, USA. Hij is een internationaal erkend specialist van de katholieke en protestantse Reformatiebewegingen. De laatste jaren focussen zijn onderzoek en publicaties op de katholieke missionering met een speciale aandacht voor de cultural encounter tussen het contrareformatorische Europa en het China van de Ming en Qing dynastie.

Praktisch

  • Datum: donderdag 7 maart 2019 (aanvang 20u00)
  • Locatie: Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Prinsstraat 13, lokaal C-002
  • De toegang is gratis.
  • Inschrijven via: ruusbroec@uantwerpen.be 
  • De lezing is in het Nederlands
Eerdere activiteiten

Eerdere activiteiten