Zorg dat je onderzoek online zichtbaar en vindbaar is!

Een goede website vormt een essentiële basis voor een professionele online aanwezigheid en vindbaarheid.

Daarom levert de Universiteit Antwerpen een vergaande en laagdrempelige service aan onderzoeksgroepen om een eigen website uit te bouwen en te onderhouden op uantwerpen.be.

Zowel officiële onderzoeksgroepen als consortia die geregistreerd zijn in de onderzoeksdatabank van het Departement Onderzoek en Innovatie, krijgen een subsite in het onderzoeksaanbod online: uantwerpen.be/onderzoeksaanbod.

Onderzoeksverbanden of -projecten kunnen gebruik maken van de service via uantwerpen.be, maar dat is geen verplichting. Alle informatie over het aanvragen van een projectwebsite vind je onder 'Congres/project'.


Praktische afspraken rond onderzoeksgroepwebsites

Voor deze subsites bestaat een vast template dat gepersonaliseerd kan worden met eigen header en navigatiestructuur, hetzelfde template als deze Webinfo-site.

De erkende onderzoeksgroepen kunnen op hun subsite automatische lijsten publiceren van de officiële gegevens uit de UAntwerpen databases:

  • Leden (uit onderzoeksdatabase, met koppeling PSoft)

  • Publicaties (uit academische bibliografie)

  • Onderzoeksmissie (uit onderzoeksdatabase)

  • Projecten (uit onderzoeksdatabase)

  • Expertise (uit onderzoeksdatabase)

Erkende onderzoeksgroepen die nog niet aan de slag zijn met de eigen subsite, krijgen een basis-subsite met al deze automatische informatie.
 

Niet-erkende onderzoeksverbanden of -projecten kunnen ook een eigen subsite aanvragen, meer info: zie 'Congres/project'.

Zij kunnen geen gebruik maken van de automatische informatie uit de verschillende databases omdat zij niet over een ID beschikken in de onderzoeksdatabase!

Deze onderzoeksverbanden of -projecten krijgen geen eigen metatags in de activiteiten- of nieuwsmodule.

Meer info in de webpolicy (pdf - 970 kb)