Publicaties

 • In het element 'Publicaties in de kijker' verschijnen standaard de 5 meest actuele publicaties  of de publicaties die de onderzoeksgroep zelf selecteert om in de kijker te zetten. De webverantwoordelijke kan deze weergave wijzigen via de editor van de lijst:

  Stap 1.
  Publicatielijst

  Stap 2.
  Publicatielijst  
  Stap 3.
  Publicatielijst
   
 • Daarbij komt er een duidelijke en rechtstreekse link naar de academische bibliografie in de Institutional Repository van de onderzoeksgroep, zodat bezoekers daar verder kunnen zoeken, filteren, exporteren ...
   
 • De onderzoeksgroep kan deze pagina altijd aanvullen met een meer communicatieve voorstelling van nieuwe publicaties, bv met coverafbeelding of korte beschrijving.

Waarom geen volledige weergave van alle publicaties van de Institutional Repository?

 • Misverstanden
  De publicatiepagina mag geen alternatief bieden voor de Institutional Repository,  maar wil vooral een visitekaartje zijn.
   
 • Mogelijkheden en dubbele inhoud!
  Door de evoluties in de repository is het niet meer zo opportuun om een volledige publicatielijst te publiceren op de website, en is het beter om sneller door te linken naar de publicatielijst van de onderzoeksgroepen in die repository. Vanaf november 2015 wordt de repository ook geïndexeerd door zoekmachines (bv Google) en door Open Access-zoekportalen. Bovendien is de domeinnaam nu veranderd naar https://repository.uantwerpen.be. Dit alles is zeer belangrijk voor een professionele en uniforme presentatie en vindbaarheid van onze publicaties online, en onze rankings op basis van webometrics! Voor opname in de Ranking web of Repositories is één van de voorwaarden dat er voor de repository een speciefieke domeinnaam is.
  Door dit alles heeft het nog weinig meerwaarde om alle publicaties op de website te dupliceren, integendeel: als we de volledige publicatielijsten behouden dan creëren we dubbele zoekresultaten in zoekmachines, wat nefast is voor onze ranking hierin.
   
 • Zoekmachineoptimalisatie of SEO
  We vermijden dubbele inhoud, en zorgen voor consequente links naar de Institutional Repository, en vanuit de repository naar de onderzoeksgroepwebsites. Twee belangrijke elementen die de SEO en dus onze ranking in zoekmachines ten goede komen.

   
 • Publicatiepagina op website moet vooral communicatief zijn
  En complementair aan de Institutional Repository. Geef een selectie van de belangrijkste publicaties: in de automatische lijst, en bv aangevuld met enkele uitgebreide besprekingen van belangrijke publicaties.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? webredactie@uantwerpen.be