2017: het jaar van de aardbei

AIRbezen kaartBij het opstellen van het jaarlijkse rapport over de website, kwam één gebeurtenis heel duidelijk naar voor in alle cijfergegevens: het succes van www.uantwerpen.be/airbezen

Toen de onderzoekers van Endemic de planning opmaakten om de resultaten van het Oost-Vlaamse AIRbezen onderzoek te communiceren, namen ze contact op met de webredactie. Zij wilden immers de resultaten van hun onderzoek op de eigen website houden, en niet publiceren op de externe website www.airbezen.be .

Vooral de kaart en de downloads waren belangrijke elementen, waardoor bij lancering van de resultaten overal in de media, partnerwebsites, sociale media en nieuwsbrieven de link naar www.uantwerpen.be/airbezen opgenomen werd. 

Dit resulteerde op dinsdag 14 november 2017 in de grootste bezoekerspiek ooit op onze Nederlandstalige website, met die ene dag 13.848 unieke bezoekers voor de AIRbezen website (verkeer vanuit de eigen campussen niet meegerekend).

AIRbezen piek bezoek

De AIRbezen website telde vanaf half november 2017 tot 31 januari 2018 28.114 unieke bezoekers (steeds met filter op intern verkeer vanuit de campussen). Het rapport werd in die periode 1973 keer gedownload.

Bovendien staat de pagina met de Oost-Vlaamse onderzoeksresultaten al op de eerste plaats in Google op het trefwoord 'AIRbezen Oost-Vlaanderen' (gemeten via RankTracker). De pagina steekt daarmee de Oost-Vlaamse www.airbezen.be website voorbij: een mooi voorbeeld dat goede en relevante inhoud primeert bij zoekmachineoptimalisatie!

Nieuwsgierig naar het volledige webrapport voor 2017?

Dit rapport geeft een algemeen overzicht voor de volledige NL en EN websites. Wil je gedetailleerde gegevens voor jouw subsite? Contacteer webredactie@uantwerpen.be