Sjablonen of templates

Template subsite

Onderzoeksgroepen, instituten of centra die deel uitmaken van de Universiteit Antwerpen stappen mee in de look & feel van de overkoepelende website.

Elke onderzoeksgroep krijgt een eigen subsite binnen de website. Voor deze subsites bestaat een vast en verplicht template. Dit template biedt voldoende vrijheid om een subsite te creëren met een eigen identiteit, bv met eigen header, visual, aanpassingen aan navigatie. De basisstijlen (kleuren, lettertypes … = stylesheet) zijn éénvormig tussen alle subsites, en gelijklopend met de algemene website.

Voorbeelden onderzoeksgroep-subsites in het onderzoeksaanbod.

Elke onderzoeksgroep krijgt een header, in overleg vormgegeven door de graficus van de communicatiedienst. In deze headers staat links het logo van de onderzoeksgroep. Dit logo is vormgegeven volgens uniforme afspraken, in de faculteitskleur en in combinatie met het logo van Universiteit Antwerpen.

Het is onderzoeksgroepen, centra en instituten niet toegestaan om een eigen header of logo te ontwerpen.

Template landingspagina’s

Op startpagina’s van grote onderdelen binnen de algemene website (= landingspagina’s) kunnen volgende sjablonen ingesteld worden       

Verder zijn deze startpagina’s ingebed in de algemene structuur en lay-out van de grote website (header, navigatie …). Op elke landingspagina kan een aangepaste foto in de header ingesteld worden.


Template content-pagina

Een content-pagina heeft altijd het sjabloon 25 – 50 – 25 %. Dit sjabloon zorgt ervoor dat de zinnen in het centrale tekstblok nooit te langgerekt worden. Dit bevordert de leesbaarheid van de teksten.

Uitzonderlijk kan een sjabloon 25 – 75 % ingesteld worden door E-Campus of Communicatie om ingewikkelde tabellen of grote afbeeldingen goed weer te geven.

De decentrale webinhoudsverantwoordelijken hebben enkel toegang tot het 25 – 50 – 25% sjabloon.
Het sjabloon 25 – 75% kunnen zij aanvragen bij E-Campus of Communicatie.

 

Template voor congressen, projecten, samenwerkingsverbanden en events …

Zie ook hoofdstuk ‘Congressen, projecten, samenwerkingsverbanden en events: subsites’.

Subsites voor congressen, projecten, samenwerkingsverbanden, events krijgen hetzelfde template als een onderzoeksgroep.

De header omvat links het logo van de Universiteit Antwerpen of van de organiserende onderzoeksgroep, met in de rechtse afbeelding de naam van het congres, project, samenwerkingsverband.

Bij samenwerkingsverbanden, waar Universiteit Antwerpen één van de partners is, kan de header uitzonderlijk aangepast worden naar een header waar links het logo staat van het samenwerkingsverband. Het samenwerkingsverband bezorgt hiervoor alle grafische elementen aan de graficus van de communicatiedienst.

Verder worden er geen aanpassingen voorzien aan de bestaande sjablonen. De bovenste grijze balk met logo van Universiteit Antwerpen blijft altijd staan, de CSS blijft ook steeds hetzelfde. Samenwerkingsverbanden hebben uiteraard de vrije keuze om al of niet in te stappen in het content management systeem van de website van Universiteit Antwerpen.

Voorbeeld:

Samenwerkingsverbanden die een eigen website ontwikkelen, kunnen voor hosting wel terecht op de host-server van E-Campus.