Publicaties op de persoonlijke webpagina

Het tabblad 'Publicaties' verschijnt op je persoonlijke website zodra er publicaties van jou zijn opgenomen in de academische bibliografie.

Op 26 februari 2016 veranderde de weergave van het tabblad 'Publicaties' op de persoonlijke webpagina's van academisch personeel.

Wat is er veranderd?

 • De volledige lijst met publicaties is verdwenen, net zoals de 'Stand van zaken'.
 • Op de pagina staat nu het element 'Publicaties in de kijker', met daarin de vijf meest actuele publicaties of de publicaties die de auteur zelf in de kijker wil zetten via de editmodule voor de persoonlijke pagina.
  Dit element verhuisde dus van de persoonlijke homepage (nu enkel zichtbaar indien geactiveerd door de auteur) naar het tabblad 'Publicaties' (altijd zichtbaar).
 • Daarbij komen er duidelijke links naar de Academische Bibliografie in de Institutional Repository van de auteur, zodat bezoekers daar verder kunnen zoeken, filteren, exporteren ...

Waarom?

 • Misverstanden
  De publicatiepagina wou nooit een alternatief bieden voor de Institutional Repository,  maar wou enkel een visitekaartje zijn.
  Maar: veel bezoekers en professoren beschouwen de webpagina als de Institutional Repository, en klikken niet door naar de eigenlijke repository die veel meer mogelijkheden biedt qua filtering, verdere opzoekingen, downloads en rapportering …
   
 • Mogelijkheden en dubbele inhoud
  De Institutional Repository biedt nu meer mogelijkheden dan drie jaar geleden, bij de opbouw van de nieuwe website. Vanaf november 2015 wordt de repository ook geïndexeerd door zoekmachines (bv Google) en door Open Access-zoekportalen. Daardoor heeft het nog weinig meerwaarde om alle publicaties op de website te dupliceren, integendeel: als we de volledige publicatielijsten behouden dan creëren we dubbele zoekresultaten in zoekmachines, wat nefast is voor onze ranking hierin.

Deze aanpassingen zijn het resultaat van overleg tussen Departement Onderzoek en Innovatie, Departement Bibliotheek, Departement ICT en Departement Communicatie.

Voorbeeld

Voorbeeld

Opgelet: details kunnen nog wijzigen.

Publicaties