Promotie van je website

Je website is gepubliceerd? Proficiat!

Maar meestal is de kous hiermee niet af. Je website vormt maar één onderdeel van je hele communicatiestrategie.

Hoe ga je nu je website (en dus eigenlijk je onderzoeksgroep, faculteit, project ...) verder promoten?

Belangrijk is om goed voor ogen te houden wie je doelpubliek is, en bij wie je je initiatief zichtbaar wil maken.

• Zorg dat je links krijgt op andere, relevante, websites. Bv websites van partners. (dit is ook zeer belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie)

• Zorg dat je links krijgt op andere UAntwerpen-websites (faculteit, onderzoeksgroepen, opleidingen …). Bekijk wat de meest relevante partners zijn en neem contact op met de inhoudsverantwoordelijken van de websites.

• Zorg ervoor dat je website goed scoort op relevante zoektermen in zoekmachines door zoekmachineoptimalisatie

• Maak een verkorte URL aan en neem die op in publicaties. Communiceer stelselmatig met deze zelfde verkorte URL, zodat je publiek die leert kennen.

• Verwijs op een goede manier naar je websites in e-nieuwsbrieven.

• Publiceer kalender- of nieuwsitems op je website die wij dan eventueel kunnen naar voor halen op de homepage

• Belangrijk nieuws (een event, de lancering van een opleiding …) kan je ook promoten via sociale media.

• Zorg ervoor dat je website continu geactualiseerd wordt! Verwijder verouderde informatie.