Online beeldbank

Woonde je een UAntwerpen evenement bij en wil je het fotoverslag bekijken? Ben je webredacteur en wil je jouw websiteonderdeel opsmukken met gepaste beelden? Neem dan zeker een kijkje in de beeldbank van de Universiteit Antwerpen, toegankelijk via www.uantwerpen.be/beeldbank.

De beeldbank bevat duizenden foto’s van het reilen en zeilen van alledag, aan en rond de universiteit, alsook voorstellingsfilmpjes per campus. De fotoverslagen van evenementen (collecties) zijn publiek zichtbaar, voor studenten, alumni en andere externe bezoekers. Na inloggen heb je als medewerker van de universiteit toegang tot al het foto- en videomateriaal. Een korte handleiding over het gebruik van de beeldbank vind je onderaan op het scherm of op Pintra, op de subsite van het Departement Communicatie.

Opgelet: de foto’s zijn in de eerste plaats bedoeld voor de eigen communicatiekanalen, bijvoorbeeld in brochures of op de website. Wens je een bepaald beeld te gebruiken voor andere doeleinden, gelieve hiervoor dan eerst toestemming te vragen. Dat kan bij de communicatieverantwoordelijke (SPOC) binnen je faculteit of op beeldbank@uantwerpen.be voor wie op een van de centrale diensten of departementen werkt. Ook met vragen, suggesties of aanvullingen kan je hier terecht.