"We willen een betere wereld creëren”

Honderden nieuwe alumni zwaaien jaarlijks af aan de Universiteit Antwerpen. Voor de lichting 2020 en 2021 verliep dat misschien wat in mineur, maar ook hen wacht een mooie toekomst. In de artistieke installatie ‘Uitvaren - Set Sail’ aan het MAS in Antwerpen worden hun doelen, dromen en ambities verzameld. “We willen een betere wereld creëren.”​

“De voorbije twee jaren waren niet eenvoudig, dat kunnen we niet ontkennen. Maar kijk, onze studenten slaan zich er doorheen, ze stáán er!”, blinkt rector Herman Van Goethem vol trots. “Speciale aandacht gaat naar de alumni die afstudeerden in 2020 en 2021, en zich hun laatste jaar wel anders hadden voorgesteld. Zij varen uit nu, de blik vooruit, een mooie toekomst tegemoet.”Om die mooie toekomst extra in de kijker te zetten, kregen alle kersverse alumni van de lichting 2021 op hun proclamatie de kans een boodschap voor hun toekomstige zelf neer te pennen. Alle berichtjes werden verzameld in de artistieke installatie ‘Uitvaren - Set Sail’, een ontwerp van kunstenaar Feng Li, alumnus van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Hoopvol

Dat de kersverse UAntwerpen-alumni ambitieus en hoopvol zijn, blijkt wel uit hun berichtjes. Zo willen ze ziektes helpen minimaliseren, de jeugd inspireren, gelukkig zijn en anderen gelukkig maken. Benieuwd naar nog meer doelen, dromen en ambities? Je kan ze ontdekken via een QR-code op het kunstwerk, op de Oostendekaai aan het Museum aan de Stroom in Antwerpen, van zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari.