Side header image

Gebouwen

Op Campus Middelheim opende in juni 2015 een nieuw studenten- en personeelsrestaurant (Gebouw D) en een nieuw administratief gebouw (Gebouw I).

Gebouw I - Campus Middelheim: een nieuw administratief gebouw
Eind 2013 namen de departementen Infrastructuur, ICT, de Dienst Preventie en Bescherming op het Werk en Milieu hun intrek in Gebouw I. Er is ruimte voor zo’n honderd werkplekken. Het nieuwe complex telt vier vergaderzalen, een teleconferentiekamer en een serverruimte. Campus Middelheim kreeg ook een nieuw restaurant voor studenten en academisch personeel.

Gebouwen I en D

Gebouwen I en D

Op maandag 15 juni 2015 werden de nieuwe Gebouwen I en D op Campus Middelheim officieel ingehuldigd door rector Alain Verschoren en burgemeester Bart De Wever.

 

In het nieuwe Gebouw I bevinden zich de Departementen ICT, Infrastructuur, de Dienst Preventie en Bescherming op het Werk en de Milieudienst (simulatiefoto).
Architect: S.A.R. multiprofessionele architectenvennootschap

 

 

Het nieuwe studenten- en personeelsrestaurant is gehuisvest in Gebouw D (simulatiefoto). 
Architect: DRIESEN-MEERSMAN-THOMAES architecten

Over de kunstwerken in Gebouw I

Over de kunstwerken in Gebouw I

De Commissie Kunst op de Campus is bij haar keuze uitgegaan van de mooie architectuur van het nieuwe gebouw.

Zowel de historische avant-garde met de wandtapijten van Michel Seuphor (Antwerpen 1901-Parijs 1999), als de huidige avant-garde met de sculptuur van Nadia Naveau (Brugge 1975), docent beeldhouwen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, met het abstracte wandtapijt van Frieda Van Dun (Weelde 1951) en met het abstracte schilderij van Hans Everaert (Lokeren 1968) komen in de binnenruimte aan bod.

Op basis van het decreet van 1986 op de integratie van kunstwerken in openbare gebouwen werd voor de ingang van Gebouw I een sculptuur besteld bij Arne Quinze (Gent 1971). Hij is erin geslaagd een perfecte dialoog met het gebouw aan te gaan.

Het verhoogde dak van Gebouw I brengt als een gigantische lantaarn het natuurlijk licht binnen. Tegen het plafond van deze met licht overgoten ‘lantaarn’ werd het mixed mediabeeld ‘Unusual message’ geïntegreerd in de architectuur. Dit kunstwerk kwam tot stand in een samenwerking tussen architect Johan Bosschem en kunstenaars Christine Deboosere en Martin Baeyens. Het werk speelt in op de context en de bewoners van het gebouw, namelijk de Departementen ICT en Infrastructuur van UAntwerpen, en bestaat uit gigantische beelden van onverstaanbare computertaal subtiel doorkrast met lijnen in ruw grafische materie.