Side header image

Wegenwerken op weg naar de campussen: een overzicht

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht. Is het overzicht nog niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

Stadscampus en Campus Mutsaard

De werken aan de Noorderlijn, langs vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be.

Werken aan Vekestraat / Grote Kauwenberg / Lange Winkelstraat / Pieter Van Hobokenstraat van april 2019 tot voorjaar 2020

 • Fase 1:  april tot juni 2019.
  Het kruispunt Vekestraat-Kauwenberg-Lange Winkelstraat wordt volledig opnieuw aangelegd en is onderbroken (kruispunt aan de Agora). 
  Voetgangers hebben doorgang.
  Vekestraat, Grote Kauwenberg en Lange Winkelstraat krijgen tweerichtingsverkeer voor plaatselijk verkeer.
  In de Vekestraat blijft de ingang richting fietsenstalling en het atelier van Departement Infrastructuur steeds toegankelijk voor voertuigen.
  In de Grote Kauwenberg blijft de brandingang (oprit binnentuin) geopend en is toegankelijk voor leveranciers.
   
 • Fase 2:  juni tot september 2019
  De Grote Kauwenberg wordt volledig opnieuw aangelegd en is afgesloten voor verkeer, de voetpaden blijven wel zo lang mogelijk toegankelijk.
  Het kruispunt Vekestraat  -Kauwenberg - Lange Winkelstraat zal terug toegankelijk zijn.
  Geen doorgang voor leveranciers in grote binnentuin.
   
 • Fase 3: september tot november 2019
  Het kruispunt Pieter Van Hobokenstraat - Grote Kauwenberg - Prinsesstraat - Prinsstraat wordt volledig opnieuw aangelegd en is onderbroken.
   
 • Fase 4: november 2019 - voorjaar 2020
  Pieter Van Hobokenstraat wordt volledig opnieuw aangelegd.

Campus Groenenborger

Vanaf 19 november 2018 gaat een nieuwe fase in van de werken tussen het Rucaplein en de Beukenlaan. Vanaf dan is het onmogelijk om, komende van Berchem richting Wilrijk, over de Groenenborgerlaan te rijden. De rotonde blijft bruikbaar (bussen van en naar Campus Middelheim kunnen de Groenenborgerlaan blijven kruisen). Einde van de werken is voorzien rond maart 2019. 

Lees meer over de wegenwerken