Side header image

Wegenwerken

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht. Is het overzicht nog niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

 

Stadscampus 

De werken aan de Noorderlijn, langs vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be.

Werken aan Vekestraat / Grote Kauwenberg / Lange Winkelstraat / Pieter Van Hobokenstraat van april 2019 tot voorjaar 2020

 • Fase 1:  april tot juni 2019.
  Het kruispunt Vekestraat-Kauwenberg-Lange Winkelstraat wordt volledig opnieuw aangelegd en is onderbroken (kruispunt aan de Agora). 
  Voetgangers hebben doorgang.
  Vekestraat, Grote Kauwenberg en Lange Winkelstraat krijgen tweerichtingsverkeer voor plaatselijk verkeer.
  In de Vekestraat blijft de ingang richting fietsenstalling en het atelier van Departement Infrastructuur steeds toegankelijk voor voertuigen.
  In de Grote Kauwenberg blijft de brandingang (oprit binnentuin) geopend en is toegankelijk voor leveranciers.
   
 • Fase 2:  juni tot september 2019
  De Grote Kauwenberg wordt volledig opnieuw aangelegd en is afgesloten voor verkeer, de voetpaden blijven wel zo lang mogelijk toegankelijk.
  De universiteitsparking onder Gebouw D is van 26 juni tot 19 september dan ook afgesloten voor automobilisten. Fietsers kunnen wel nog in de parking. Tijdens het bouwverlof (15 juli tot en met 5 augustus) is ze wel toegankelijk.
  Het kruispunt Vekestraat  -Kauwenberg - Lange Winkelstraat zal terug toegankelijk zijn.
  Geen doorgang voor leveranciers in grote binnentuin.
   
 • Fase 3: september tot november 2019
  Het kruispunt Pieter Van Hobokenstraat - Grote Kauwenberg - Prinsesstraat - Prinsstraat wordt volledig opnieuw aangelegd en is onderbroken.
   
 • Fase 4: november 2019 - voorjaar 2020
  Pieter Van Hobokenstraat wordt volledig opnieuw aangelegd.

Campus Drie Eiken

Wijziging dienstregeling buslijn 130 / 135 door wegenwerken

Vanaf maandag 1 juli 2019 tot het einde van de wegenwerken zullen de buslijnen 130 en 135 Lier - Kontich - Wilrijk enkele haltes bij Campus Drie Eiken niet meer bedienen:

 • Wilrijk: Doornstraat
 • Edegem: Revarte
 • Wilrijk: Universiteitsplein

Vervanghalte: Edegem - Universitair Ziekenhuis perron 13