Side header image

Wegenwerken

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht.

Is het overzicht niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

Stadscampus 

 • Werken Noorderlijn
  De werken aan de Noorderlijn, langs vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be
   
 • Werken: Pieter Van Hobokenstraat - Grote Kauwenberg - Prinsesstraat - Prinsstraat
  September tot november 2019: Het kruispunt Pieter Van Hobokenstraat - Grote Kauwenberg - Prinsesstraat - Prinsstraat wordt volledig opnieuw aangelegd en is onderbroken.
  November 2019 - voorjaar 2020: Pieter Van Hobokenstraat wordt volledig opnieuw aangelegd.
   
 • Ten prinsenhoveWerken Ten Prinsenhove
  In september 2019 startten de renovatiewerken aan studentenhome Ten Prinsenhove wat voor enige hinder kan zorgen. De woontoren wordt een werfzone, maar studentenrestaurant komida, de cursusdienst, stille ruimte en labotheek blijven wel toegankelijk via een voetgangerstunnel. In 2018 gaf UAntwerpen de studententoren voor vijftig jaar in erfpacht aan projectontwikkelaar LIFE. Het blijft de ambitie om tegen de start van academiejaar 2020-2021 klaar te zijn met de werken zodat er dan opnieuw studenten op kot kunnen gaan in PRINCE, de nieuwe naam voor Ten Prinsenhove. 

  Op 26 en 27 oktober 2019 is de Koningstraat volledig afgesloten voor wagens, fietsers en voorbijwandelende voetgangers. 

Campus Drie Eiken

Wijziging dienstregeling buslijn 130 / 135 door wegenwerken

Vanaf maandag 1 juli 2019 tot het einde van de wegenwerken zullen de buslijnen 130 en 135 Lier - Kontich - Wilrijk enkele haltes bij Campus Drie Eiken niet meer bedienen:

 • Wilrijk: Doornstraat
 • Edegem: Revarte
 • Wilrijk: Universiteitsplein

Vervanghalte: Edegem - Universitair Ziekenhuis perron 13

 

Campus Groenenborger

Wegenwerken Groenenborgerlaan

Van 10 oktober 2019 tot en met 31 oktober 2019 worden asfalteringswerken uitgevoerd ter hoogte van de Beukenlaan en de Groenenborgerlaan. De werken verlopen in 2 fases: 

 • Fase 1: 10-21 oktober 2019
  Afsluiting (kant even huisnummers) voor alle verkeer tussen de Beukenlaan en het rondpunt Groenenborgerlaan. De voetpaden blijven beschikbaar.
   
 • Fase 2: 21-31 oktober 2019 
  Afsluiting kant Campus Groenenborger (oneven huisnummers) voor alle verkeer tussen de Beukenlaan en het rondpunt Groenenborgerlaan. De voetpaden blijven beschikbaar. 

Download het omleidingsplan (pdf) ‚Äč