Side header image

Wegenwerken: overzicht

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht.

Is het overzicht niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

Campus Groenenborger

In maart en april 2020 krijgt de Groenenborgerlaan een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers door. Vanaf 30 maart wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de R11. Lokaal verkeer kan de Groenenborgerlaan en de omliggende straten bereiken via de Prins Boudewijnlaan of via de Oostveldlaan.

De werken verlopen gefaseerd:

 • 9-30 maart 2020 
  Werken aan het rondpunt aan de Universiteit Antwerpen en het kruispunt met de Prins Boudewijnlaan. Er is geen hinder voor doorgaand verkeer.  
   
 • 30 maart - 10 april 2020
  Werken zuidkant: even huisnummers
  Geen verkeer mogelijk richting Berchem, tussen de rotonde aan UAntwerpen en de Prins Boudewijnlaan. De rotonde en het kruispunt met de Prins Boudewijnlaan blijven open tijdens de werken. De doorsteken tussen beide rijbanen zijn gesloten. 
   
 • 15 april - 30 april 2020 
  Werken noordkant: oneven huisnummers
  Geen verkeer mogelijk tussen Wilrijk, tussen de Prins Boudewijnlaan en het rondpunt aan UAntwerpen. De doorsteken tussen beide rijbanen zijn gesloten.

   

Stadscampus 

 • Werken Noorderlijn
  De werken aan de Noorderlijn, langs vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be
   
 • Werken: Pieter Van Hobokenstraat
  November 2019 - voorjaar 2020: Pieter Van Hobokenstraat wordt volledig opnieuw aangelegd.
   
 • Ten prinsenhoveWerken Ten Prinsenhove
  In september 2019 starten de renovatiewerken aan studentenhome Ten Prinsenhove wat voor enige hinder kan zorgen. De woontoren wordt een werfzone, maar studentenrestaurant komida, de cursusdienst, stille ruimte en labotheek blijven wel toegankelijk via een voetgangerstunnel. In 2018 gaf UAntwerpen de studententoren voor vijftig jaar in erfpacht aan projectontwikkelaar LIFE. Het blijft de ambitie om tegen de start van academiejaar 2020-2021 klaar te zijn met de werken zodat er dan opnieuw studenten op kot kunnen gaan in PRINCE, de nieuwe naam voor Ten Prinsenhove.