Side header image

Wegenwerken

Overzicht

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht.
Is het overzicht onvolledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be

Stadscampus 

 • Werken Noorderlijn
  De werken aan de Noorderlijn, langs vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be
 • Bestratingswerken Ossenmarkt
  Van 23 juni tot en met 17 juli 2020 wordt de kasseistrook op de Ossenmarkt vervangen door klinkers. Hierdoor zal doorgaand verkeer niet mogelijk zijn in de Lange Winkelstraat, Pieter van Hobokenstraat en Rodestraat.

 • Werken: Pieter Van Hobokenstraat
  November 2019 - voorjaar 2020: Pieter Van Hobokenstraat wordt volledig opnieuw aangelegd.
   
 • Ten prinsenhoveWerken Ten Prinsenhove
  In september 2019 starten de renovatiewerken aan studentenhome Ten Prinsenhove wat voor enige hinder kan zorgen. De woontoren wordt een werfzone, maar studentenrestaurant komida, de cursusdienst, stille ruimte en labotheek blijven wel toegankelijk via een voetgangerstunnel. In 2018 gaf UAntwerpen de studententoren voor vijftig jaar in erfpacht aan projectontwikkelaar LIFE. Het blijft de ambitie om tegen de start van academiejaar 2020-2021 klaar te zijn met de werken zodat er dan opnieuw studenten op kot kunnen gaan in PRINCE, de nieuwe naam voor Ten Prinsenhove. 
   

Campus Drie Eiken

 • Wegenwerken Universiteitsplein – Doornstraat
  Vanaf 21 september 2020 wordt het Universiteitsplein en kruispunt met de Krijgslaan en Doornstraat in Wilrijk heraangelegd. Het project verloopt in zeven fasen. Tijdens de werken is er steeds doorgang mogelijk in de Doornstraat in beide richtingen en ook de parking op het Universiteitsplein blijft bereikbaar.
  Het einde van de werken is voorzien op 4 december 2020

Campus Groenenborger

 • Asfalteringswerken Groenenborgerlaan
  Op 24 augustus 2020 starten er asfalteringswerken aan de Groenenborgerlaan. De straat wordt plaatselijk afgesloten voor het verkeer tussen de Prins Boudewijnlaan en het rondpunt, waarvoor een omleiding wordt voorzien. Voetpaden blijven vrij, garages ter hoogte van de werfzone zullen tijdelijk niet bereikbaar zijn. Het einde van de werken is voorzien op 25 september 2020. De werken verlopen in twee fases: van 24 augustus tot 14 september aan de oneven zijde (Campus Groenenborger), van 14 tot 25 september aan de even zijde.