Praktijkprojecten, stages en masterproeven

Voor studenten

Via een praktijkproject, stage of praktijkgerichte masterproef krijg je als masterstudent aan de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie de kans om je theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Bovendien maakt dit deel uit van je studieprogramma, voor een bepaald aantal studiepunten. Buiten het curriculum kan je ook nog een vrijwillige stage volgen. Studenten kunnen nog steeds praktijkervaring opdoen tijdens hun studies ondanks de huidige situatie. Alleen zullen sommige projecten uitgevoerd worden via thuiswerk, of mits inachtneming van de nodige maatregelen binnen het bedrijf of de organisatie .

Voor bedrijven

Ook voor bedrijven biedt een praktijkproject, een praktijkgerichte masterproef of een stage tal van mogelijkheden. Een gemotiveerde student van UAntwerpen kan een verfrissende kijk hebben op de actuele vraagstukken binnen jouw organisatie. Ervaring leert dat dit vaak leidt tot creatieve oplossingen en innovatieve aanbevelingen. 

We zijn steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen met bedrijven of organisaties, zelfs in de huidige situatie. Projecten blijven welkom, alleen moet duidelijk aangegeven worden op welke manier studenten op een veilige manier aan het project kunnen werken: ofwel van thuis uit, ofwel op locatie met de nodige maatregelen. Alle projecten of stages die inhoudelijk aansluiten bij een vakgebied van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie komt in aanmerking. Stages kan je verspreiden via het Career Center, voor praktijkprojecten en praktijkgerichte masterproeven dien je een projectvoorstel in. 

Welke vormen van praktijk zijn er?

Welke vormen van praktijk zijn er?

Samenvatting

Contact

Praktijkprojecten en stages
Mevr. Kim Van Overvelt
Stadscampus - C.466
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Tel. 0032 3 265 50 31
praktijkproject.fbe@uantwerpen.be