Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Getuigenissen door studenten

Deze studenten voerden al eerder een praktijkgericht project uit in een bedrijf.

Vincent liep stage bij Henkel in Parijs

Directiecomité van AZ Sint-Maarten gebruikte analyse van Thomas

Kristien voerde bij Ageas een materialiteitsanalyse uit

Philippe deed zijn praktijkgerichte masterproef met Helicus

“Als student krijg je tijdens je opleiding veel theorie mee. Daarom is het belangrijk om alle kansen aan te grijpen om ook praktijkervaring op te bouwen. Voor de hand liggende zaken als het opzetten van een meeting, notities nemen en het opvolgen van taken, dat leer je pas echt in een bedrijfscontext: door mee te draaien. Binnen de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie kan je naast stages en praktijkprojecten, ook een praktijkgerichte masterproef doen." 

"Ik heb zo mijn masterproef gedaan samen met Helicus, een bedrijf dat werkt rond drone transport in de medische sector. Het was een uitdaging om alles rond te krijgen maar je krijgt er veel voor terug. Het mooie is dat je de kennis van het bedrijf echt kan inbedden in toegepast onderzoek. Je bouwt naast academische vaardigheden ook management skills op. Ik ben er zelfs zo'n voorstander van dat ik nu, tijdens mijn MaNaMa International Relations and Diplomacy, opnieuw een praktijkgerichte masterproef doe. Als dat geen promo is!”

Björg liep stage bij Deloitte

Mijn naam is Björg en ik zit in mijn laatste jaar TEW. Dit jaar had ik ruimte binnen mijn studieprogramma en daarom heb ik ervoor gekozen om stage te doen bij Deloitte, binnen de afdeling Audit. Ondanks dat deze ervaring slechts een klein deeltje uitmaakt van mijn studieloopbaan, kan ik nu al zeggen dat ze er met kop en schouders bovenuit steekt. 

De stage heeft mij op amper 3 maanden tijd erg veel bijgeleerd over mezelf, het professionele leven, de werking van bedrijven en de inhoud van een job. Deze ervaringen zijn ontzettend waardevol en vormen een sterke basis voor je eerste stappen in het werkleven. Dat is iets wat ik op de schoolbanken nooit had kunnen leren. 

Een stage draagt in grote mate bij aan je zelfontwikkeling, social skills en het opbouwen van je kennis en professioneel netwerk. Het heeft voor mij ook onzekerheden weggenomen waar studenten over het algemeen mee kampen wanneer ze afstuderen. Ik werd bij Deloitte vanaf dag één met open armen ontvangen en voelde mij er meteen thuis. Ik ben zowel de Universiteit Antwerpen als Deloitte enorm dankbaar voor deze kans. En aan iedereen die een stage overweegt: go for it!

 

Chloë De Cock liep stage bij Katoen Natie

Tycho bestudeerde de afstemming tussen business en IT bij KBC

Laurine onderzoekt marktpotentieel van nieuw geneesmiddel

Astrid schrijft een praktijkgerichte thesis

Lorenz ontdekt de consultancywereld