Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Randstad Young Talents

Naar een succesvolle start op de arbeidsmarkt

De Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie en Randstad Young Talents werken samen om de stap van het studentenleven naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Een consulent van Randstad Young Talents is één keer per week aanwezig op de Stadscampus en begeleidt er studenten op maat, vertrekkende van de verwachtingen en vragen van de student.

De consultants van Randstad Young Talents stellen zichzelf voor

Studente Handelsingenieur vond een vaste job via Randstad Young Talents

Dienstverlening: drie luiken

1. Coaching/begeleiding bij allerlei vragen van studenten (bv. CV-screening, sollicitatietraining, enz.)

2. Het aanbieden van studierelevante bijbanen zodat studenten nog vóór hun afstuderen kunnen kennismaken met de arbeidsmarkt, hun talenten en competenties kunnen aanscherpen en hun CV kunnen verrijken. Studenten kunnen werken in allerlei soorten ondernemingen in verschillende sectoren. De jobs kunnen structureel of projectmatig georganiseerd worden en kunnen van lange of korte duur zijn. Ze kunnen tijdens het academiejaar of tijdens de verlofperiode uitgeoefend worden.

3. Het begeleiden van laatstejaars en recent afgestudeerden naar de arbeidsmarkt zodat de tewerkstelling gedifferentieerder en meer op maat van de talenten en verwachtingen van de studenten gebeurt.

  • Randstad heeft een zeer brede klantenportefeuille van grote, middelgrote en kleine bedrijven in verschillende sectoren.
  • De consulent biedt enkel jobs aan die, op basis van gesprekken, bij de student passen.
  • Meteen vast contract

Enkele getuigenissen

Supply Chain Planner (master HIB) – Atlas Copco

“Ik ben tewerkgesteld als supply chain planner bij Atlas Copco. Ik vervang een van de werknemers en neem één dag per week zijn taken over. Als supply chain planner ben ik verantwoordelijk over enkele lijnen en moet ik dus toezien dat er geen tekorten zijn. Hiervoor ben ik ook in contact met leveranciers en dergelijke. Ik ben zeer tevreden over de afgelopen weken bij Atlas Copco omdat het een leuk team is om met samen te werken. Bovendien krijg ik voldoende begeleiding om mijn werk goed uit te voeren. Verder is het enorm fijn dat ik hierdoor wat meer praktische ervaring kan opdoen en is de afwisseling in de takenpakket zeer aangenaam."

Marketingproject (master TEW) – Johnson & Johnson

"Mijn periode bij J&J is erg vlot verlopen! Ik werd meteen in het werk gegooid wat maakt dat ik hier zeer snel dingen bijleerde. De collega’s waren  allemaal enorm vriendelijk en hielpen me wanneer ik het nodig heb.

Het was zeer interessant om voor J&J de verschillende promoties van de afgelopen jaren te evalueren en zo te kunnen meehelpen in het opstellen van nieuwe promoties voor 2018. Het werk was zeer gevarieerd wat het enorm uitdagend maakte."