Bedrijfs­wetenschappen en Economie

Seeds for the Future

Huawei ontwikkelt het ICT talent van onze studenten

Het Seeds for the Future programma helpt ICT talent te ontwikkelen, stimuleert kennisuitwisseling en promoot de ICT-sector. Topstudenten van onze faculteit kunnen geselecteerd worden voor een deelname aan het 'Seeds for the future'-programma van Huawei Technologies in China. Tijdens deze reis deelt Huawei haar ICT-expertise en haar ervaringen in het managen van een multinational met young professionals.

"Technologiebedrijven als Huawei gaan een groot aandeel hebben in onze toekomst"

Testimonial van deelnemers Stefanie en Sander

De deelnemers van UAntwerpen FBE

"Ik mis China enorm" - Studente Sarah Strangl

“Seeds for the Future” is een traineeship van twee weken, waarbij Huawei een trip naar China volledig financiert, gericht op studenten met een interesse in IT en de Chinese cultuur. Toen ik na de selectierondes te horen kreeg dat ik mee mocht gaan, werd het wel even heel spannend. Met een groep mensen die je nog nooit gezien hebt naar de andere kant van de wereld reizen, is niet niks, maar wat ben ik ongelooflijk blij dat ik deze kans gegrepen heb.

De eerste week werden we helemaal ondergedompeld in de Chinese cultuur in Beijing. We bezochten het Tiananmenplein, beklommen de Chinese muur, gingen uit ons dak in de karaoke en oefenden kaligrafie en schilderkunst. Na heel wat lachwekkende moeilijkheden met de Chinese uitspraak, leerden we zelfs volwaardige conversaties houden in het Chinees.

De tweede week brachten we grotendeels door op de Huawei-campus in Shenzhen. We bezochten het impressionante exhibitiecentrum van Huawei en werden intern opgeleid inzake telecommunicatie, cloud computing, artificial intelligence en 5G. Na het bouwen van een eigen 5G-basisstation en het afleggen van een examen, behaalden we allemaal vol trots ons diploma. Dit werd uitgebreid gevierd met een multiculturele graduation ceremony, samen met studenten uit Luxemburg, Nederland, Brazilië en Zimbabwe. Deze ceremonie omkaderde een prachtige reis met een overvloed aan heerlijk Oosters eten, spotgoedkope fake markets, indrukwekkende electronic markets en geweldige avondjes uit in Coco Park.

Nu ik terug in België ben, mis ik China enorm. Zelfs het aangekeken en aangesproken worden als superster en de vele selfies met Chinese “fans” mis ik. Deze onvergetelijke ervaring zal ik voor altijd meedragen in mijn verdere leven: zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak, met een fantastische nieuwe vriendengroep.

Sarah Stangl

Ook wel bekend als Táng Shā Ruò (唐莎若)