Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Hobbyclub iMagineLab valt in de prijzen!

​Proficiat aan onze hobbyclub iMagineLab, die zondag 29 maart 2020 met zijn Companion Box de prijs voor Best Open Source Solution won op de online hackathon Hack the Crisis Belgium.

Onze facultaire hobbyclub iMagineLab nam zondag 29 maart met zijn Companion Box deel aan de online hackathon Hack the Crisis Belgium en won de prijs in de categorie Best Open Source Solution.

Hack the Crisis is een initiatief van de Belgische startupcommunity waarbij ontwikkelaars, innovatieve bedrijven, tech-spelers en creatievelingen oplossingen kunnen bedenken om hulp te bieden in tijden van de coronacrisis.

Thomas Huybrechts, doctoraatsstudent bij onderzoeksgroep IDLab en het kloppend hart van iMagineLab, stelde op de hackathon de Companion Box voor. Een doosje met bovenaan een knop, ontwikkeld door de hobbyclub en IDLab, dat ouderen in contact stelt met familie en vrienden door slechts één druk op de knop.

De Companion Box zal in de toekomst nog verder ontwikkeld worden en zal hopelijk een groot verschil maken voor zij die beïnvloed worden door de crisis.

Lees meer over de andere winnaars en meer informatie (Facebook)

companion box