Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Randstad Young Talents

Naar een succesvolle start op de arbeidsmarkt

De Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen en Randstad Young Talents werken samen om de kloof voor studenten van het studentenleven naar de arbeidsmarkt te verkleinen.

Een consulent van Randstad Young Talents is 1 keer per week op de campus aanwezig en begeleidt studenten op maat, vertrekkende van de verwachtingen/vraag van de student.

Waar en wanneer:
Campus Groenenborger – Z.244
Elke donderdag van 10u tot 14u (tijdelijk afgeschaft door corona-maatregelen)

Dienstverlening: 3 luiken

1. Coaching/begeleiding bij allerlei vragen van studenten (bv. CV-screening, sollicitatietraining, enz.)

2. Het aanbieden van studierelevante bijbanen zodat studenten nog vóór hun afstuderen kunnen kennismaken met de arbeidsmarkt, hun talenten en competenties kunnen aanscherpen en hun CV kunnen verrijken. Studenten kunnen werken in allerlei soorten ondernemingen in verschillende sectoren. De jobs kunnen structureel of projectmatig georganiseerd worden en kunnen van lange of korte duur zijn. Ze kunnen tijdens het academiejaar of tijdens de verlofperiode uitgeoefend worden.

3. Het begeleiden van laatstejaars en recent afgestudeerden naar de arbeidsmarkt zodat de tewerkstelling gedifferentieerder en meer op maat van de talenten en verwachtingen van de studenten gebeurt.

• Randstad heeft een zeer brede klantenportefeuille van grote, middelgrote en kleine bedrijven in verschillende sectoren.
  • De consulent biedt enkel jobs aan die, op basis van gesprekken, bij de student passen.
  • Meteen vast contract

Getuigenis student Bram Smeets:

“Als student in de derde bachelor IW: elektromechanica kreeg ik de kans mee te werken aan het P&I update project bij Oiltanking Stolthaven Antwerpen, gelegen in het havengebied. Samen met andere derdejaars en masters IW: elektromechanica en IW: chemie ging ik het tankpark op de site inspecteren. Wij brachten de wijzigingen aan op de technische tekeningen, waarna wij op kantoor samenwerkten met de ingenieurs met het oog op de verdere administratieve opvolging van het project. Op die manier kon ik niet alleen mijn theoretische kennis in de praktijk brengen maar doordat we in kleine teams werkten konden wij vanuit verschillende opleidingen onze hoofden bij elkaar steken.”