Toegepaste Ingenieurs­wetenschappen

Student Mathijn Bogaert genomineerd voor topsportstudent van het jaar

Op maandag 21 februari reikt UAntwerpen de award uit voor de beste topsportstudent. Uit meer dan honderd topsportstudenten werd ook 21-jarige bachelorstudent Mathijn Bogaert (industriële wetenschappen: elektromechanica) genomineerd. Hij was al twee keer Belgisch kampioen BMX.

BMX Mathijn Bogaert

De andere genomineerden voor de topsportaward zijn:

• De 23-jarige Michelle Struijk. Zij is coaanvoerder bij nationale hockeyploeg Red Panthers. Ze studeert de master geneeskunde aan UAntwerpen.
  • De 20-jarige Jef Vandorpe. Hij gooit hoge ogen in het rolstoeltennis. Hij is bachelorstudent rechten aan UAntwerpen.

De universiteit reikt ook de Panathlon Antwerpen Sportpersoonlijkheid 2021 uit. Doorgaans is er één laureaat, dit jaar zijn het er uitzonderlijk drie: hockeyspelers Félix Denayer, Arthur De Sloover en Alexander Hendrickx van de Red Lions. In 2021 wonnen zij olympisch goud in Tokio. Het trio heeft een diploma toegepaste economische wetenschappen op zak.

topsportstudent van het jaar

De prijzen werden uitgereikt op maandagavond 21 februari. Uiteindelijk mocht Jef Vandorpe de topsportaward mee naar huis nemen. We wensen Mathijn toch een dikke proficiat!