Letteren en Wijsbegeerte

Een avond met Jan Carson

22 maart 2023

Het departement Letterkunde nodigt je graag uit voor een avond met de Noord-Ierse schrijfster Jan Carson, naar aanleiding van haar laatste boek The Raptures.

Haar debuutroman Malcolm Orange Disappears en verhalenbundel Children's Children werden gepubliceerd door Liberties Press in Dublin. Een verzameling micro-fictie, Postcard Stories, werd in 2017 gepubliceerd door Emma Press. Jan's roman The Fire Starters werd gepubliceerd door Doubleday in april 2019 en won vervolgens de EU Prize for Literature 2019. Sindsdien wordt het boek, samen met The Last Resort en The Raptures, ook verdeeld door Penguin. 

Ze stond eerder al op de shortlist van de Sean O'Faolain Short Story Prize, de BBC National Short Story Prize, de Eason Novel of the Year Award en An Post Irish Short Story of the Year Award en won in 2016 de Harper's Bazaar Short Story Prize. Haar werk is verschenen in tijdschriften als Banshee, The Tangerine, Winter Papers en Harper's Bazaar en op BBC Radio 3 en 4. 

Naast literatuur heeft Jan ook een sterke band met kunst. Zo was ze al curator van het CS Lewis Festival, het Hillsborough Festival of Literature and Ideas en de inaugurele Belfast Lit Crawl. Ze is gespecialiseerd in kunstprojecten met ouderen en mensen die leven met dementie en maakte deel uit van een AHRC-gefinancierd onderzoeksproject aan Queen's University Belfast naar de representatie van dementie in de literatuur. 

Website Jan Carson

Twitter Jan Carson

Lees hier het interview met organisator Pim Verhulst over de komst van Jan Carson.

Praktisch

  • Woensdag 22 maart 2023
  • 19.30 - 20.30 uur: Jan Carson leest voor uit eigen werk, gevolgd door een interview
  • 20.30 - 21.30 uur: receptie en signeersessie
  • Locatie: Stadscampus, Gebouw C - Prinsstraat 13, Antwerpen
  • Lokaal S.C.002
  • Voertaal: Engels
  • Deelname is gratis, inschrijven kan via onderstaande knop.