Letteren en Wijsbegeerte

Wat als... ik filosofie studeerde?

Voor wie?

Voor leerlingen van de 3de graad of andere geïnteresseerden die willen kennismaken met de opleiding filosofie van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Wanneer?

Zaterdag 26 juni 2021 van 13u30 tot 17u (tijdens de Infodag) en woensdag 18 mei 2022.

Stadscampus UAntwerpen

De activiteit is gratis. Registreren kan via de knop onderaan deze pagina.

Programma

• 13.30 - 14.30 : "Kan filosofie het klimaat redden?" (door Prof. dr. Herbert De Vriese)
  • 14.30 - 15.30: "Waar is het ware leven?" (door dr. Jasper Van de Vijver)
  • 15.30 - 16.15: Vragen over de opleiding in gesprek met de voorzitter OC (Prof. dr. Arthur Cools)
  • 16.15 - 17.00 : filosofische wandeling in het centrum van Antwerpen (onder leiding van Herbert De Vriese)

• Hoe weet je zeker dat jouw rood niet mijn groen is?
  • Mag je één persoon doden om vijf andere personen te redden?
  • En welke cultuurdynamiek zit achter digitalisering, fake news of de klimaatproblematiek?

Filosofie studeren betekent nadenken over fundamentele vragen zoals deze. Hoewel dat vandaag vaak wel verwacht wordt, komt de filosofie zelden met pasklare antwoorden. Door vragen te stellen die anderen niet (durven) stellen, draag je bij aan een verrijking en nuancering van maatschappelijke, wetenschappelijke en soms eeuwenoude vraagstukken.

Neem deel aan een paar op maat gesneden hoor- en werkcolleges en overtuig jezelf van de grondigheid waarmee filosofie antwoorden op fundamentele vragen zoekt.