Wat als... ik filosofie studeerde?

Voor wie?          Voor leerlingen van de 3de graad die willen kennismaken met de opleiding
                             filosofie van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Wanneer?          Op woensdag 17 februari 2021 (14.00 - 17.00 uur)

Locatie                Stadscampus UAntwerpen

Praktisch            De activiteit is gratis - registreren (verplicht) via de inschrijvingstool
                             onderaan deze pagina

• Hoe weet je zeker dat jouw rood niet mijn groen is?
  • Mag je één persoon doden om vijf andere personen te redden?
  • En welke cultuurdynamiek zit achter digitalisering, fake news of de klimaatproblematiek?

Filosofie studeren betekent nadenken over fundamentele vragen zoals deze. Hoewel dat vandaag vaak wel verwacht wordt, komt de filosofie zelden met pasklare antwoorden. Door vragen te stellen die anderen niet (durven) stellen, draag je bij aan een verrijking en nuancering van maatschappelijke, wetenschappelijke en soms eeuwenoude vraagstukken.

Neem deel aan een paar op maat gesneden hoor- en werkcolleges en overtuig jezelf van de grondigheid waarmee filosofie antwoorden op fundamentele vragen zoekt.

Programma (nog wijzigingen mogelijk)

14.00 uur
Kan je eigenlijk wel kiezen wat je wil studeren?
Katrien Schaubroeck

Wat heet rechtvaardig?
Peter Reynaert

Zijn er grenzen aan de vrijheid van kunst?
Arthur Cools

Inschrijvingsformulier ‘Wat als… ik wijsbegeerte studeerde?’

Naam leerling*
School *
Klas *
E-mailadres *

neemt op 17 februari 2021 deel aan de activiteit ‘Wat als… ik filosofie studeerde?’
*  Verplichte velden
De Faculteit Letteren en Wijsbegeerte (evenementenLW@uantwerpen.be) verzamelt deze persoonsgegevens exclusief voor de organisatie van de activiteit ‘Wat als… ik wijsbegeerte studeerde?’. In geen geval zullen deze gegevens worden doorgegeven aan derden. Deze gegevens worden bijgehouden tot na afloop van de activiteit. Indien u uw persoonsgegevens wil inzien, beperken, wijzigen of laten verwijderen kan u terecht op het hierboven vermelde adres. Meer info over ons privacybeleid: www.uantwerpen.be/disclaimer.