Letteren en Wijsbegeerte

• Voor wie? Leerlingen vanaf 15 jaar
  • Wanneer? Eerste ronde in februari 2022
  • Locatie: Op school en op de Stadscampus
  • Praktisch: blijf op de hoogte over de start van de inschrijvingen via www.olympiadenederlands.org

De Olympiade Nederlands is een wedstrijd waarin leerlingen vragen moeten oplossen over de Nederlandse taal en literatuur. Ze bestaat uit avontuurlijke opdrachten en puzzels die op speelse wijze hun talent voor taal- en literatuurwetenschap testen. Verwacht dus géén Groot Dictee der Nederlandse taal of een toets over grammaticale voorschriften! Specifieke voorkennis is niet vereist.

De Olympiade Nederlands bestaat uit twee rondes: een voorronde die apart in Nederland en in Vlaanderen wordt georganiseerd, gevolgd door één gezamenlijke finale waarin de beste kandidaten uit de voorrondes het tegen elkaar opnemen.

Wat win je bij de Olympiade Nederlands?

Kijk naar de hele reportage op olympiadenederlands.org