Letteren en Wijsbegeerte

En de winnaars zijn ...

De jury was erg onder de indruk van alle creatieve inzendingen dit jaar. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn.

Van harte gefeliciteerd aan alle leerlingen en leerkrachten, jullie mogen trots zijn op jullie prestatie!

Prijsuitreiking categorie ‘middelbaar individueel’

1e plaats

Caroline Beelaerts, Sint-Michielsinstituut in Keerbergen (Economie - Moderne Talen)

Wij zijn mensen, een vertaling van het Duitse liedje Grenzen van Dota Kehr - luister naar de vertaling in de versie van Ymke Verschueren hieronder.​

2e plaats

Zoë Wauters, Sint-Jorisinstituut in Bazel (Handel)

Gebroken, een vertaling van het Engelse liedje Wrecked van Imagine Dragons

Prijsuitreiking categorie ‘middelbaar groep/klassikaal’

1e plaats

Gaëlle Lefevre en haar leerlingen: Anna Cluckers, Gabriella Colonna, Lauren De Neve, Elynn Ooms, Julia Caris en Safa Sabri van het Jan van Ruusbroeckcollege in Laken (LMT-MTWE)

Brussel mijn lief, een vertaling van het Franse liedje Bruxelles je t’aime van Angèle - luister naar de vertaling in de versie van Ymke Verschueren hieronder.

2e plaats

Anne Lemmens en haar klas 6ECMTB – LMT van OLVCplus in Antwerpen

Rode hakken, een vertaling van het Spaanse liedje Tacones rojos van Sebastián Yatra

3e plaats

Tom Konanowicz en Kirsten Fluder en hun leerlingen: Marika Riccioli, Lotte Baeten, Maud Vanspauwen, Alessia Palmieri, Elisa Taglienti, Nele Caubergh en Tülay Yeniay van het Atlas College in Genk (Economie - Moderne Talen)

Grenzen, vertaling van het Duitse liedje Grenzen van Dota Kehr

Online prijsuitreiking 2022

Je kan hier de volledige prijsuitreiking van 18 mei 2022 nog eens herbekijken of luister naar de vertaalde liedjes hieronder.

Wij zijn Mensen

door Ymke Verschueren