Nederlands-Vlaamse Filosfiedag

38e Nederlands-Vlaamse Filosofiedag REVOLUTIE!

38th Dutch-Flemish Day of Philosophy REVOLUTION!

(for English: see below)

Het Departement Wijsbegeerte van de Universiteit Antwerpen organiseert in samenwerking met de Nederlandse Onderzoeksschool voor Wijsbegeerte en Zuidpool de 38e editie van de Nederlands-Vlaamse Filosofiedag. Het thema van dit jaar is REVOLUTIE! 

Genodigde sprekers zijn Walter Weyns (auteur van “Marx begrijpen. Een actuele inschatting van zijn denken”), Laura van Dolron (stand-up-filosofe), Karim Zahidi (auteur van De paradox van Hayek) en Herbert De Vriese.

De Filosofiedag biedt doctoraatsstudenten in de filosofie de kans om hun onderzoek te presenteren aan een breed publiek. Iedereen met filosofische interesse is daarom van harte uitgenodigd. Registratie is verplicht via de website. 

Programma, samenvattingen en praktische informatie vindt u ook op de website. De samenvattingen en het programma zullen op 13 oktober in een brochure ter beschikking worden gesteld. Met vragen of opmerkingen kunt u terecht bij Katrien.Schaubroeck@uantwerpen.be

 

Datum Filosofiedag 2018

Zaterdag 13 oktober

 

Locatie

Zuidpool, Lange Noordstraat 11, Antwerpen

 

Deadline registratie

7 oktober 2018

 

38th Dutch-Flemish Day of Philosophy REVOLUTION!

The Philosophy Department of the University of Antwerp, together with the Dutch Research School of Philosophy and Zuidpool organises the 38th edition of the Dutch-Flemish Day of Philosophy. This year’s theme is REVOLUTION! Keynote speakers are Walter Weyns (author of “Marx begrijpen. Een actuele inschatting van zijn denken”), Laura van Dolron (stand-up-philosopher), Karim Zahidi (author of De paradox van Hayek) and Herbert De Vriese.

The Dutch-Flemish Day of Philosophy is a bilingual event. Presentations address a wide audience. So everyone is welcome. Registration through a link on this website is free but required.

Programme and abstracts can be found on the website, but will also be made available at the event. For questions that are not addressed in the practical information, contact Katrien.Schaubroeck@uantwerpen.be

 

When

Saturday October 13

 

Where

Zuidpool, Lange Noordstraat 11, 2000 Antwerpen

 

Deadline registration

7 October 2018