Rechten

Doceren in het buitenland

Onze docenten in het buitenland

Naast intensieve samenwerking met buitenlandse partners op het terrein van onderzoek, is internationalisering ook een zaak van onderwijs.

Onze docentenmobiliteit is een vaste waarde. Het nationaal agentschap EPOS financiert het grootste deel van deze mobiliteit. Veelal wordt gedoceerd aan buitenlandse universiteiten waarmee de faculteit ook een overeenkomst heeft voor studentenuitwisseling binnen of buiten Europa.

Daniël Cuypers naar Ljubljana, Slovenië
6 - 10 mei 2013

Daniël Cuypers doceerde discriminatierecht in samenwerking met prof. Barbara Kresal van de 'Faculty of Social Work' en de 'Law Faculty' van de Universiteit van Ljubljana.

"Weinig Belgische studenten vinden de weg naar deze nieuwe partneruniversiteit in Slovenië. Daar komt vast verandering in, eens ze het potentieel ontdekken van dit kleine bergachtige land (skieërs...). Het groene land met zijn twee miljoen inwoners is bij de meest ontwikkelde van de nieuwe Europese lidstaten. In de mooie hoofdstad Ljubljana symboliseren de drie bruggen de positie van het land als brug tussen het oude en het nieuwe Europa, en tussen Noord- en Zuid-Europa.  De inwoners zijn meertalig en spreken dikwijls vloeiend Engels."

Dirk Vanheule op jaarlijks bezoek in Brno, Tsjechië
15  - 19  april 2013

Dirk Vanheule heeft al een traditie van lesgeven in Brno. Dankzij zijn goede relaties ontvangen we sedert 2006  ook jaarlijks studenten van de Masaryk University.  De eerste Antwerpse student waagde de stap in 2011, en kwam uiterst tevreden terug.