Rechten

Leerstoel Jean-Pierre Blumberg

Officiële inauguratie, maandag 25 oktober 2021 (18.30-22.00 uur)

De Leerstoel Jean-Pierre Blumberg is opgericht ter blijvende nagedachtenis aan Jean-Pierre Blumberg, die overleed op 4 oktober 2020. Jean-Pierre Blumberg was een briljant advocaat, begenadigd docent en innemend persoon, die excelleerde in wat hij deed. De Leerstoel is gericht op onderzoek, onderwijs en dienstverlening aan de samenleving met als overkoepelend thema het goed bestuur van beursgenoteerde en private ondernemingen. De Leerstoel Jean-Pierre Blumberg komt tot stand dankzij de steun van tal van partners.  

Meer info over de leerstoel lees je hier

Datum

De Universiteit Antwerpen, het Universiteitsfonds Antwerpen, de Faculteit Rechten, de familie Blumberg en de overige partners nodigen u graag persoonlijk uit op de officiële inauguratie van de Leerstoel Jean-Pierre Blumberg op maandag 25 oktober 2021. Ontvangst vanaf 18.30 uur, officiële start om 19 uur.

Locatie

Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Hof Van Liere
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Programma

18.30 uur
Onthaal

19.00 uur
Verwelkoming door Frederik Swennen, decaan Faculteit Rechten 

19.10 uur
Officiële inauguratie van de Leerstoel Jean-Pierre Blumberg door Herman Van Goethem, Rector Universiteit Antwerpen

19.20 uur
Toelichting Leerstoel Jean-Pierre Blumberg door Robby Houben, leerstoelhouder

19.30 uur
Overhandiging Liber Amicorum aan de familie Blumberg door Robby Houben, Nico Goossens en Charles-Antoine Leunen, editors 

19.40 uur
Engagement van de familie Blumberg en de overige partners tot de oprichting van de Leerstoel Jean-Pierre Blumberg door Laurent Blumberg 

19.50 uur
Slotbeschouwing door Johan Van Overtveldt, parlementslid Europees Parlement, voormalig Minister van Financiën

20.00 uur
Netwerkreceptie 

Inschrijven

De inschrijvingen zijn inmiddels afgesloten.

Coronamaatregelen

De Universiteit Antwerpen volgt voor de inauguratie van de ‘Leerstoel Jean-Pierre Blumberg’ enkele coronamaatregelen. We zetten deze graag even voor u op een rij:

  • U mag het COVID-certificaat zowel op de COVIDsafe app als geprint op papier of als download-pdf meenemen.
  • De Universiteit Antwerpen biedt voor mensen die geen geldig certificaat hebben geen sneltesten aan als alternatief voor een PCR-test. Zorg dus voor uw vertrek naar het evenement voor een geldig COVID-certificaat of zekerheid over een alternatief.
  • Dankzij het COVID-certificaat kan de inauguratie plaatsvinden zonder mondmaskers en sociale afstand. Hou er wel rekening mee dat u een mondmasker bij zich heeft aangezien buiten de besloten ruimte van de inauguratie en in en rond de gebouwen van de Universiteit Antwerpen een mondmaskerplicht mogelijks noodzakelijk is.