Debat over diversiteit

Diversiteit staat hoog op de agenda. Ook bij de Universiteit Antwerpen. Je zou kunnen stellen dat het 5 voor 12 is, ofwel DiversiTijd voor actie!

Op 20 december 2018 lanceerde de Universiteit Antwerpen een Diversiteitsactieplan met negentien uitvoerbare acties om de instroom, doorstroom en uitstroom van studenten uit kansengroepen te vergroten en zo de prestatiekloof te dichten. Naar aanleiding van dit plan organiseert de Faculteit Rechten een debat over diversiteit op 27 maart 2019. Met dit debat wil de faculteit ideeën sprokkelen voor de organisatie van focusgesprekken met studenten en de uitwerking van een diversiteitsbeleid op maat.

Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met de studentenverenigingen Unifac, ELSA, Mahara en AYO.

Bert Gabriëls zal het debat modereren.

Het debat zal vier thema’s behandelen, waarbij een expert telkens meer informatie geeft over het desbetreffende thema, gevolgd door vragen vanuit het publiek.
De thema’s zijn gelinkt aan het Diversiteitsactieplan – dit zal bij de inleiding van het debat kort worden voorgesteld door rector Herman Van Goethem.

Het panel
-   Sofie Stas (stafmedewerker Gelijke Kansen en Diversiteit, UAntwerpen)
-   Gytha Burman (stafmedewerker ExpertiseCentrum Hoger Onderwijs, UAntwerpen)
-   Charlotte Mbuyi (alumnus UAntwerpen, bestuurslid van Kilalo)
-   Yasmien Naciri (sociaal ondernemer, auteur en columniste bij De Morgen)

Datum en locatie
Woensdag 27 maart 2019 van 18 tot 20 uur

Universiteit Antwerpen
Stadscampus, aula R.001
Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Na het debat wordt u een drankje en een hapje aangeboden.

Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht tegen 24 maart.