Rechten

Opleidingen Rechten

De Faculteit Rechten biedt de basisopleidingen bachelor rechtenen master rechten aan. De master in de rechten wordt in een Nederlandstalig (master rechten) en in een Engelstalig traject (Master of Laws) aangeboden. Vanaf academiejaar 2017-2018 kan je ook kiezen voor de afstudeerrichting master in de rechten: fiscaal recht .

Heb je al een universitair diploma of een diploma hoger onderwijs van twee cycli, dan kan je na een bachelorprogramma met studieduurverkorting de masteropleiding aanvatten. 

Heb je al een professioneel bachelordiploma bedrijfsmanagement, optie rechtspraktijk, dan kan je via een schakelprogramma doorstromen naar de masteropleiding.

Wie reeds een masterdiploma rechten of economie heeft, kan zich aan de Faculteit Rechten specialiseren via de opleiding master na master Fiscaal recht. Nieuw vanaf academiejaar 2021-2022 is de afstudeerrichting Douane & Accijnzen

Heb je een rechtendiploma in het buitenland verworven, dan kan je je aanvraag indienen om jouw buitenlands rechtendiploma (gedeeltelijk) gelijkwaardig te laten verklaren. Mogelijk moet je een gelijkwaardigheidsprogramma volgen waarvan de faculteit de inhoud bepaalt.