Rechten

Waarom kiezen voor onze faculteit?

De Faculteit Rechten zet sterk in op competentiegericht en gecoacht zelfverantwoordelijk onderwijs in kleine groepen, volgens een recht-in-contextbenadering en met aandacht voor internationalisering en persoonlijke begeleiding voor de generatiestudenten.

De Universiteit Antwerpen is een Small University, waardoor hoorcolleges in kleinere studentengroepen kunnen plaatsvinden. Dit maakt een persoonlijk contact met de professoren gemakkelijker. Ook het vaardighedenonderwijs wordt in heel kleine groepen gegeven waardoor persoonlijke begeleiding en onmiddellijke feedback mogelijk is.

Aan de Faculteit Rechten hechten we ook veel belang aan onze startende studenten. We zijn er ons  van bewust dat de overstap van het secundair onderwijs naar het hoger onderwijs niet altijd evident is. Daarom bieden we voor deze studenten het mentoraat aan. Elke student krijgt een mentor toegewezen, d.i. een assistent van de faculteit, die mee instaat voor de academische en sociale integratie van de student.

Daarnaast krijgen startende studenten – via de instaptoetsen – een goed beeld wat van hen verwacht wordt en worden er proefexamens georganiseerd om ze optimaal voor te bereiden op de examens.

Verder in de opleiding ligt de nadruk sterk op ‘kunnen’ (vaardigheden) en is het zeker niet alles van buiten leren. Vanaf dag 1 start de student met het inoefenen van deze vaardigheden en wordt dit verder opgebouwd doorheen de opleiding.

Na de bacheloropleiding heb je een brede keuze in de masteropleiding: je kan kiezen tussen verschillende modules in de Master in de Rechten of voor een afstudeerrichting fiscaal recht, je kan zelfs een volledig Engelstalige masteropleiding volgen. Ook internationalisering komt ruim aan bod in de masteropleiding: niet alleen in de vorm van Erasmus, maar ook gastcolleges van buitenlandse professoren, bezoeken aan internationale instellingen in België, Engelstalige en Franstalige opleidingsonderdelen, enz.

Tot slot willen we benadrukken dat we Recht niet beschouwen als een eiland, maar steeds bekijken in relatie tot de samenleving errond. #rechtindesamenleving

Uiteraard sta je er als student niet alleen voor! De Faculteit Rechten heeft naast een uitstekende onderwijskwaliteit, ook een warm hart voor elke student. Alle medewerkers hier aan de faculteit helpen je graag op weg doorheen je studietraject en dit op alle domeinen. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren als je nog vragen of bezorgdheden hebt!

Graag tot binnenkort!