Side header image

Actuele Veiligheidsproblemen – lezingenreeks

Binnen het opleidingsonderdeel ‘Actuele Problemen’ organiseerde de master  in de veiligheidswetenschappen een aantal lezingen rond actuele thema’s die de studenten bestudeerden vanuit het perspectief van de media, wetenschappelijk onderzoek en het beleid. Deze lezingen waren publiek en konden worden bijgewoond door al wie interesse heeft in veiligheid.

De studenten leiden het thema in waarna telkens twee sprekers vanuit verschillende disciplines hun expertise over het topic deelden. Het publiek werd uitgenodigd om in gesprek te gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de lezingen die in academiejaar 2018-2019 werden georganiseerd. Beschikbaar gestelde presentaties van de respectievelijke lezingen vindt u onderaan.

Donderdag 21 februari 2019 - TECHNOSTRESS: een nieuw psychosociaal risico?

• Bart Vriesacker, psychosociaal preventiedeskundige, Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk
  • Valérie Vervliet, kabinetsadviseur minister van Werk en postdoctoraal onderzoeker Universiteit Antwerpen

Donderdag 14 maart 2019 - TRANSMIGRATIE: debat, wetgeving en uitdagingen voor sociale dienstverlening

• Mieke Schrooten, professor sociaal werk in de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen en onderzoeker en docent aan de Odisee hogeschool