Bewijsrecht en screening van werknemers

woensdag 30 september 2020
19.30 - 21.30 uur
Stadscampus of online

Onder voorbehoud van nieuwe, verstrengde corona-maatregelen, gaat de studieavond fysiek door, rekening houdend met de maximum capaciteit van het lokaal, afstandsregels, mondmaskerplicht en handhygiëne. Daarnaast wordt de studieavond ook gestreamd. U kunt bij inschrijving dus kiezen om live op locatie of via livestream deel te nemen. Broodjes voor- of een receptie achteraf zijn jammer genoeg door de Coronacrisis geen optie. 

Programma

’Actori incumbit probatio’ oftewel ‘De bewijslast berust bij de eiser’.

Bovenstaand adagium vormt het uitgangspunt voor alle rechtspractici. Maar in de praktijk dekt dit niet altijd de lading. In deze studieavond zoomen we in op een aantal actuele topics van het bewijsrecht. Wat zijn de gemoderniseerde bewijsregels in Boek 8 van het gloednieuwe Burgerlijk Wetboek die op 1 november 2020 in werking zullen treden? Wat is de impact op de arbeidsrelatie bij het verzamelen en leveren van bewijs? Hoe kan een werkgever een werknemer (laten) screenen, en hoe sterk is dit bewijs?

Stafhouder Herman Buyssens (advocaat balie provincie Antwerpen), zit de avond voor en nodigt twee experten uit het vakgebied uit:

  • Beatrix Vanlerberghe (hoofddocent UAntwerpen, advocaat bij het Hof van Cassatie)
  • Stephanie Raets (advocaat balie provincie Antwerpen).

Verwacht u aan een verhelderende uiteenzetting van deze gerenommeerde sprekers, en verbreed uw blik met nieuwe inzichten rond dit interessante thema.

Locatie

Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Aula C.003 of online
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 20 EUR (leden), 25 EUR (niet-leden). Deze prijs omvat deelname aan de studieavond en de digitale documentatie.

Inschrijven

Uitsluitend online, via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 14 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief BTW, omdat Nexus in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en Nexus behoudt zich dan ook het recht voor deze BTW door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

Nexus is  erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

  • OVB: twee standaardpunten
  • IGO erkende deze opleiding bij effectieve aanwezigheid.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, notarissen, gerechtsdeurwaarders, (bedrijfs)juristen en alle rechtspractici.

Contact

Vereniging voor Arbeidsrecht vzw Venusstraat 23
2000 Antwerpen
johan.peeters@uantwerpen.be