Lezing Saskia Sassen 'Expulsions' ism deSingel - 5 maart 2015

In het kader van het Mind the Book festival organiseert de Faculteit PSW ism deSingel en de Vooruit een avondlezing op donderdag 5 maart 2015 met als centrale gast Saskia Sassen. Zij zal ingeleid worden door Prof. Stijn Oosterlynck; nadien volgt een publieksinteractie met Gie Goris als moderator. 

Deelname voor UAntwerpen studenten en personeel is gratis - er zijn 200 tickets beschikbaar. 

Over de lezing / spreker

De Nederlands-Amerikaanse sociologe en econome Saskia Sassen is wereldvermaard voor haar onderzoek naar globalisering en internationale migratie. Ze bekleedde verschillende academische posities in de Verenigde Staten en Londen. Haar boeken verschenen in twaalf talen en ze is lid van de Club van Rome. Sassen is gespecialiseerd in transnationale migratiestromen waarin ze het fenomeen van de ‘global city’ beschrijft. Met haar gelijknamige boek ‘The Global City’ (1991) werd zij een van de meest geciteerde auteurs over globalisering. Termen als ‘denationalisering’ en ‘transnationalisme’ komen de laatste jaren meer aan bod in haar onderzoek en publicaties. Ze wordt de ‘vrouwelijke Piketty’ genoemd omdat ze samen met deze vermaarde Franse econoom een van de meest kritische denkers over de groeiende ongelijkheid in de samenleving is. Enkele recente boeken: ‘Expulsions - Brutality and Complexity in the Global Economy’ (2014), ‘Cities in a World Economy’ (2012).

Praktisch

Donderdag 5 maart 2015 - 20u - 21u, Blauwe Zaal, deSingel Internationale kunstcampus, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

Inschrijven - niet meer mogelijk

Deelname aan deze lezing is gratis voor 200 studenten en personeelsleden van de Universiteit Antwerpen. Wel graag het online inschrijvingsformulier zo snel mogelijk invullen!

Personeel: de tickets kunnen per binnenpost bezorgd worden

Studenten: je kan de tickets persoonlijk komen ophalen; na inschrijving ontvang je meer informatie