Sociale Wetenschappen

FSW Honours programma 2020-2021

Volg hier het traject dat de studenten uit het FSW Honours programma 2020-2021 afleggen!


Kick-off meeting

In oktober 2020 vond de kick-off meeting plaats. Tijdens deze meeting konden de 17 studenten die zich inschreven voor het FSW Honours programma 2020-2021 kennis maken met elkaar en de coördinatoren Ann Crabbé en Anne Bergmans. De studenten stelden zichzelf kort voor en vertelden waarom ze voor dit programma gekozen hadden. Er konden vragen gesteld worden. En het Honours event werd besproken. 

Een FSW honours programma stel je individueel samen, maar er is wel een collectief element. Samen met je collega-deelnemers aan het FSW honours programma sta je in voor de organisatie van het jaarlijkse “honours event”. Een honours event kan een lezing zijn, maar ook een debatavond of een ander initiatief waarmee je je collega-studenten probeert te bereiken met een interessant aanbod.

Praktijkervaring

Het FSW honours programma biedt een ruim aanbod aan extra leer- en ervaringstrajecten die jou als gemotiveerde student de kans bieden je talenten gericht te ontwikkelen, je academische vaardigheden aan te scherpen en je maatschappelijk engagement als sociale wetenschapper in spe verder te ontplooien. Jij kiest het traject dat het beste bij je past.

Masterstudente SEW Imane Saddiki koos oa voor de praktijk-optie 'Community Service Learning' en daarbinnen voor het tutoraatproject. Zij vertelt waarom ze voor het FSW Honours programma koos en over haar praktijkervaring binnen dit programma.

Praktijkervaring binnen het FSW Honours programma

Imane Saddiki vertelt over 'Community Service Learning'

Honours event

De studenten van FSW Honours programma organiseerden op 9 maart 2021 een online event in samenwerking met de Veerstichting. Het overkoepelende thema ‘Blind Vertrouwen’ vormden ze om “Kunnen vrouwen blind vertrouwen?”. Ze openden het maatschappelijk debat omtrent discriminatie van vrouwen in de gezondheidszorg en/of het rechtssysteem.