Maatregelen coronavirus Faculteit Wetenschappen

De maatregelen en FAQ's van Universiteit Antwerpen omtrent het coronavirus vind je op www.uantwerpen.be/coronavirus

Alle informatie van de overheid vind je op www.info-coronavirus.be/nl/

Hieronder vind je de facultaire maatregelen van de Faculteit Wetenschappen en de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

• Voor personeel
  • Voor studenten (scroll naar onder)
  • Algemeen (scroll naar onder)
Voor personeel

Voor studenten

Voor studenten (update 20/3/2020)

(doctoraatstudenten worden in deze beschouwd als werknemers, zie dus de FAQ voor personeel en onderzoek)

Het onderwijs aan studenten wordt enkel nog via afstandsleren verzorgd. Het is studenten niet meer toegelaten fysiek aanwezig te zijn in de gebouwen van de universiteit.

De modus van online lesgeven en afstandsonderwijs die sinds deze week wordt ingevoerd, zal tot aan het einde van dit semester worden aangehouden. De Vlaamse rectoren hebben hiertoe in onderling overleg besloten. Daarbij spelen praktische overwegingen mee, zoals bijvoorbeeld de zeer diverse situaties waarin studenten zich bevinden, maar het geeft ook duidelijkheid zodat ieder over een iets langere periode kan plannen.

Onze universiteit buigt zich ook over de wijze waarop de examens zullen worden georganiseerd, net zoals een oplossing wordt gezocht voor practica, stages en scripties. We zullen daarover zo spoedig mogelijk communiceren.