Chemiestudent voor een dag

"Chemiestudent voor één dag" is een aanbod voor laatstejaars secundair onderwijs en hun leerkrachten. De bedoeling is te “proeven” van een dagje universiteit aan de hand van enkele typische activiteiten die onze studenten ook volgen.

Programma

Eerst is er een hoorcollege, in een auditorium, gevolgd door een oefeningensessie in kleinere groepen. Tijdens de middag wordt een broodjesmaaltijd aangeboden in de cafetaria. Ook komen er enkele studenten vertellen over hun ervaringen aan de universiteit en komen er studentenaangelegenheden, zoals collegeroosters, cursussen, inspraak, al dan niet op kot gaan, ontspanningsmogelijkheden, etc. ter sprake. In de namiddag staat er een practicum op het programma.
Alles kadert in een thema, gebaseerd op de leerplannen van het secundair onderwijs, zodat aan het einde van de dag een aanzienlijk deel van de verplichte leerstof behandeld is.

Praktisch

In januari 2020 stonden er twee thema’s op het programma:

  • Redoxchemie
  • Belangrijke reactiesoorten in de organische chemie

Tenzij bepaalde virusdeeltjes er anders over beslissen, organiseren we in januari 2021 opnieuw "Chemiestudent voor één dag". Vanaf eind augustus kan je hier meer info vinden over de data en het programma.

“Chemiestudent voor één dag” vindt plaats op UAntwerpen Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen.

Voor bijkomende informatie kan u terecht bij Sofie Slaets (tel. 03 265 24 30 - e-mail: sofie.slaets@uantwerpen.be).

 

 

 

Praktisch

Chemiestudent voor één dag

Januari 2020

Universiteit Antwerpen
Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen